Şahinlerin pençesinden kurtulamadı

Bolu'nun Kırha Köyü'nde kendisini hayırsever işadamı İlhan Atalay'ın oğlu Vedat Atalay olarak tanıtıp B.A. isimli yaşlı adamdan 3 bin Euro alan dolandırıcılar Bartın'da Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosunun Şahinleri ve Bartın polisinin ortak düzenlediği operasyon sonrası Bartın’da yakalanırken, kendisini Vedat Atalay olarak tanıtan M.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Kasım ŞAHİN

Olay, Kasım ayı başında Kırha Köyü'nde yaşandı. 34 plakalı bir otomobille köye giden biri kadın dört dolandırıcı, Almanya'da yaşayan Bolulu hayırsever işadamı İlhan Atalay'ın samimi görüştüğü arkadaşı B.A.'ya ulaştı. Dolandırıcılardan biri, kendisini İlhan Atalay'ın oğlu Vedat Atalay olarak tanıtarak, "Babam Almanya'da tedavi görüyor. Biz de emniyetin yanında ev aldık. Kardeşim Melih'in yatırdığı parayı bankadan çekemiyorum. Acil 4 Bin Euro'ya ihtiyacımız var" dedi. Şahıslara inanan B.A. isimli yaşlı adam da inanarak hemen bankaya gidip 3 Bin Euro'su olduğunu söyleyerek parauyı çekip şahıslara verdi. B.A.'nın Almanya'daki arkadaşı İlhan Atalay'ı aramasıyla dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.

Yaşanan dolandırıcılık olayı sonrası Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, köye gelen 34 plakalı otomobilin peşin düştü. Müşteki ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan ekipler, HGS, PTS ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İncelemeler sonucu dolandırıcılık olayını 34 plakalı gri renkli Hyundai marka araçta bulunan biri bayan 4 kişinin gerçekleştirdiğini tespit etti. G.M., A.M., M.T. ve F.G.'nin içinde bulundupu aracın İstanbul'dan bulunan bir Rent A Car'dan G.M. isimli şahıs tarafından kiralandığı ortaya çıktı.

Şahısların ve aracın tespit edilmesi üzerine hemen düğmeye basan ekipler, aracı kullanan G.M., A.M. ve M.T.'yi araçla birlikte Bartın il merkezinde yakaladı. Şüpheli şahıslar hakkında, “Hileli Davranışlarla Bir Kimseyi Aldatıp, Onun veya Başkasının Zararına Olarak Kendisine Veya Başkasına Bir Yarar Sağlamak Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan işlem yapıldı. M.T. isimli şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

27 Kas 2015 - 19:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.