Sanayi Esnafına 2 Yıllık nefes

Bolu Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı 1. bileşimi önceki akşam Bolu Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Geçen ay ki son toplantıda görüşülen sanayi sitesi esnaflarının ruhsat konusu bu meclis toplantısında karara bağlandı.

HABER: FARUK ÇİDEM

Bolu Belediye Meclisi Mart ayı 1. Bileşim toplantısı önceki gün meclis salonunda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta Almanya’ya giderek incelemelerde bulunan meclis üyeleri izlenimlerini bir sunum halinde meclise sundular. Berlin’de pis su arıtma tesislerini gezen ve Bolu ile de karşılaştırma yapan CHP’li heyetten Hakan Özmen yaklaşık yarım saat Berlin’deki pis su arıtma sistemin nasıl çalıştığı üzerine konuşma yaptı. Yapmış oldukları gezinin oldukça verimli olduğunu ve Bolu’nun geleceği için de yararlı olacağını belirten Özmen; “Berlin’de yaptığımız gezide yüksek teknolojili tesisler bekliyorduk ama gördük ki oldukça sade kurulmuş ve bizim de Bolu’da kullandığımız tekniklerle pis su arıtma işlemleri yapılıyor. Bizimkilerden farklı olan yanı ise daha düzenli ve daha kontrollü bir yapıda olmaları. Umuyoruz ki Bolu’da da ileriki yıllarda böyle sistemleri hayata geçirebiliriz” dedi.

SANAYİ KONUSU ÇÖZÜLDÜ

Geçtiğimiz aylarda ciddi bir sorun haline gelen ve sanayi esnafı ile zabıta ekiplerini karşı karşıya getiren ruhsat krizi önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısında çözüme kavuşturuldu. Şubat ayı meclis toplantısında gündeme getirilen ve oy birliği ile teftiş murakabe ve imar komisyonuna havale edilen konu Mart ayının ilk meclis toplantısında şu şekilde karara bağlandı; “Sanayi sitesinin 09.12.2011 tarih 2011/452 sayılı meclis kararı ile Kentsel Dönüşüm Alanında olduğu için işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilemediğinden, iskan ruhsatı olan işyerleri ve aynı zamanda işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmesi için gerekli koşullara haiz işyerlerinin iş bu karar tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olmak üzere faaliyet göstermelerine, bu sürenin kısaltılması ve uzatılması hususunun meclis kararı ile tekrar değerlendirilebileceğine karar verilmiştir.”

TEDES’DE FİRMANIN KARI FAZLA

Toplantının sonunda söz alarak konuşma yapan CHP Meclis üyesi Erhan Beykoz, Bolu’da kurulacak olan TEDES sisteminden firmanın sağlayacağı karın fazla olduğunu belirterek; “Yakın bir tarihte ihalesi gerçekleştirilecek olan TEDES’in ihale şartnamesi tekrar gözden geçirilmelidir. Çünkü kurulacak olan sistemden firmanın alacağı kar haddinden fazla. Bolu belediyesinin karı yükseltilerek firmaya daha düşük bir yüzdeden kar verilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

09 Mar 2016 - 19:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

ESNAF - sanayi konusunda acele etmeyin şapkadan tavşan çıkacak hali yok bu gün sanayinin şuanki yerine yapılacak proje tso da açıklanacak bekleyip görelim nasıl çözülecek anahtar orasıdır bu arada sanayiyle ilgili o toplantıya misafir olarak katılmak istemiş fakat yetkililer den geri dönüş olmamıştır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 19:14