SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘’Vefakar Gençlik Cefakar Ecdadının İzinde’’ programı kapsamında 81 ilde düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” Gerede’de gerçekleştirildi.

Yürüyüşe çok sayıda öğrenci ve vatandaş katılırken, duygu ve düşüncelerini ifade eden Gerede Belediye Başkanı Mustafa Alllar, “22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Askerlerimiz düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Bizlerde “Vefakar Gençlik Cefakar Ecdadının İzinde’’ programı kapsamında Sarıkamış Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad etmek gayesi ile genci-yaşlısı her yaştan vatandaşımızla ve öğrenci kardeşlerimizle Cumhuriyet Meydanından Esentepe'ye yürüyüş gerçekleştirdik. Bütün şehitlerimiz için dua ettik. Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza buyursun” ifadelerine yer verdi.

Birleşik Medya Ajans (BMA)

06 Oca 2017 - 08:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.