SAYDES, Bolu da Hizmete Başladı

SAYDES Bolu il başkanı Yücel Kayalıoğlu Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığının Ocak 2013 yılında Bolu’da temsilcisini belirlediğini ve Bolu sağlık çalışanların SAYDES' e üye olarak, kurum hizmetlerinden faydalanmaya başladığını ifade etti

SAYDES Bolu il başkanı Yücel Kayalıoğlu Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığının Ocak 2013 yılında Bolu’da temsilcisini belirlediğini ve Bolu sağlık çalışanların SAYDES' e üye olarak, kurum hizmetlerinden faydalanmaya başladığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kayalıoğlu; “Hemen her sektörün bir biriktirme ve yardım sandığı varken, ülkemizin en büyük ve önemli sektörü olan sağlık sektöründe böyle bir kurumun olmayışı sağlık çalışanlarının üzüntüsüne neden oluyordu. BU gereksinimi ve beklentileri karşılamak amacıyla SAYDES 7 Mayıs 2010'da kurulan SAYDES, iki buçuk yıllık hizmet serüveninde birçok başarının altına imza atmıştır. Sektöründe ilk ve tek sandık olan genel kapsamlı biriktirme ve yardım sandığı SAYDES, tüm sağlık çalışanlarını tek çatı altında toplamak ve sağlık çalışanlarına aile fertleri ile birlikte hizmet vermek üzere hedeflerini belirlemiştir. Henüz kuruluşunun 7. ayında Ankara'da ilk konukevini ve eğitim ve sosyal tesislerini açan kurum 2 yıl içerisinde Adana ve Konya illerinde de üyelerin faydalanması için tesisler açmıştır.” Dedi.

SAYDES Bolu il başkanı Yücel Kayalıoğlu; “Kurum, üyelerinin eşleri ile birlikte 80 bin liralık ferdi kaza sigortası ile sigortaladığında Kurduğu hukuk departmanı ile üyelerine hukuki sorunlarında yardımcı oluyor. Dünyada ilk kez SAYDES tarafından geliştirilen proje ile uygulamaya sokulan Dava Destek Sigortası ile üyelerine dava açılması halinde davalarına maddi destek de sağlayan SAYDES, kuruluşunun 9. ayında üyelerinin çocuklarına dahi hizmet edecek olan eğitim biriminin temellerini atmıştır. Kurum kendi adı ile sağlık sektörünün sesi olmak amacıyla radyo kurmuş ve halen internet üzerinden yayın yapmaktadır. Kazanılan tecrübenin ardından web yayınını frekans yayınına dönüştürmeyi planlamaktadırlar.” Biçiminde konuştu. “Üyelerine web üzerinden, e-ticaret ve turizm hususlarında da indirimli alışveriş imkanı sunan SAYDES, Haziran 2012'de Sigorta Borsası şirketini bünyesine katarak, sigorta sektörüne de adım atmıştır.” Diyen Kayalıoğlu “ Kurban bayramlarından önce üyelerine maddi destek olarak kurban primi dağıtan SAYDES, sağlıkta birlik sağlamak amacıyla her düşünceden sağlık sivil toplum kuruluşlarının katılımcı oldukları "Sağlıkta Birlik Kurultayları'nı iki kez düzenlemiştir. Gelecek planlamaları içerisinde, 10 yıl içinde her ile bir sosyal tesis kurmak olan SAYDES, diğer taraftan üyelerini konut sahibi yapmak için SAYDESKENT çalışmalarını başlatmış olup incelemelerini devam ettirmektedir. Kurum ayrıca, üyeleri için tatil amaçlı yapı projeleri üzerinde çalışmaktadır. Gerçekleştirdiği işlerin sadece başlıklarını sayarken yorulduğumuz bu kurum artık Bolu’da da hizmete başlamıştır.”diye konuştu.

İlimizdeki çalışmalarımız yaz döneminde daha da hızlanacaktır

Kayalıoğlu, Bolu da ki planlamalarının ve hedeflerini şu şekilde açıkladı. ’’İlimizde bulunan ve sağlık hizmeti veren kurumlarda (Hastane, Sağlık Merkezi, Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Müdürlüğü, Ana Çocuk Sağlığı Merkezi, Eczane Kızılay İl Müdürlüğü) çalışan herkesi kapsayan Şirket Elemanı, Devlet Memuru Özel Sağlık Çalışanı ayırt etmeksizin herkesi SAYDES çatısı altında toplamayı hedefliyoruz. Sağlık çalışanı olmak zor, meşakkatli, çok özveri isteyen, Gecesi gündüzü belli olmayan ve nöbet esassıyla çalışılan bir iş koludur. Bu zor sektörde çalışanların sosyal ve ekonomik olarak güçlendirmek hedeflerimizin arasındadır. SAYDES olarak 500 üye sayısına ulaştığımızda ilimize bir misafirhane birde kafeterya genel merkezimiz tarafından açılacaktır. İlimizdeki ve bölgemizdeki çalışmalarımız yaz döneminde daha da hızlanacaktır. Genel Başkanlığını aynı zamanda Kurucu Genel Başkan olan Kürşad Emre Öğretmek'in yaptığı SAYDES'in merkezi Ankara'dadır. SAYDES Bolu Temsilciliğinin ilimizdeki sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını diler, kurum yatırımlarının ilimizde de aynı hızla devam etmesini temenni ederiz.”

16 May 2013 - 19:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.