Şehitlerimiz için Bolu’dan dev bayrak

Bolu Belediyesi tarafından, son günlerde şehit edilen asker ve polislerimiz ile Sarıkamış Şehitliği’nde dalgalanması için 96 m2 büyüklüğünde dev bir bayrak gönderildi. Bolu Belediyesi önünde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da katıldığı bir törenle Bolu’nun simgesi olan Köroğlu heykelinin önünde açılan dev Türk Bayrağı daha sonra Sarıkamış’a gitmek üzere yola çıktı. Dev Türk bayrağının gönderilmesinden önce vatandaşlar ve Bolu Belediyesi Zabıtaları Türk Bayrağını açarak, terör örgütü PKK’ya karşı ad

Şehitlerimiz için Bolu’dan dev bayrak
Haber albümü için resme tıklayın

Haber: Kasım ŞAHİN

Sarıkamış Şehitliği’nde dalgalanmak üzere ve son günlerde şehit edilen asker ve polislerimiz anısına Bolu Belediyesi tarafından Sarıkamış’a dev bir bayrak gönderildi. 96 m2 büyüklüğündeki dev bayrak, yola çıkmadan önce Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, daire müdürleri ve vatandaşların da katıldığı bir törenle açıldı.

“Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz”

Bayrak töreninde bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sarıkamış’ın önemine değinerek; “Bundan 100 yıl önce, Birinci Dünya Savaşı’nın ağır kış şartları nedeniyle en zor cephelerinden biri olan Kafkas cephesinde büyük bir kahramanlık destanı yazıldı. Sarıkamış’ta asıl düşman, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olmuş, yurdun dört bir yanından gelen 90 bin kahraman askerimiz hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına, istiklaline ve değerlerine kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiştir. Allahuekber Dağları’nda dondurucu soğuğa rağmen sonunu düşünmeden inançları ve vatanları uğruna kol kola şehadete yürümüş, büyük kayıplar verilmesine rağmen çıktıkları yoldan asla geri dönmemiş, fedakârlıkları ve kahramanlıklarıyla vatan sevdasının en yüce örneğini sergilemişlerdir. 90 bin vatan evladı, Sarıkamış’ta Türk Milletinin en acı destanlarından birini yazmıştır. Sarıkamış şehitlerimiz bu eşsiz yiğitlik destanını milletimizin hafızasına kaydetmekle kalmamış, verdikleri mücadele, gelecek kuşaklarımız için de birlik ve kardeşlik timsali olmuştur. Bugün, millet olarak zor bir sınavdan geçtiğimiz bir dönemde tarihe destan geçen Sarıkamış harekâtının kahraman şehitlerini bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.

“Vatanımızı ve milli değerlerimizi her daim koruyacağız”

“Sarıkamış şehitlerimizin torunları olarak bizler, bu fedakârlığını asla unutmadık ve unutmayacağız. On binlerce şehidimizin uğruna canlarını verdikleri vatanımızı ve milli değerlerimizi her daim koruyacağız. Bolu Belediyesi olarak, Sarıkamış Şehitliği’nde dalgalanması için 96 m2 büyüklüğünde bir Türk Bayrağını bugün Sarıkamış’a gönderiyoruz. Bu vatan için canını veren şehitlerimizin üzerinden Türk Bayrağı ilelebet inmeyecektir”

“Bıraktıkları emanet kahraman Türk milletinin emin ellerindedir”

“Bugün de Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynama gayretinde olanlar, kanlı senaryolar yazanlar karşılarında hafızasını her daim diri tutan kahraman Türk milletini bulacaklardır. Vatan topraklarının her santimetrekaresini al kanlarıyla sulayan şehitlerimiz rahat uyusunlar. Bıraktıkları emanet kahraman Türk milletinin emin ellerindedir. Bu vesileyle başta Sarıkamış’ta ağır kış şartlarına aldırmayarak vatan savunmasında şehit düşen askerlerimiz olmak üzere geçmişten günümüze nice destanlar yazan tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bugün düşman yerine terör belasıyla uğraşan ülkemizde son dönemde meydana gelen olaylarda şehitlik mertebesine ulaşan tüm askerlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun”

“Tüm halkımızın başı sağ olsun”

Konuşmasında hain bir saldırı sonucu şehit olan Göynüklü Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’ya da Allah’tan rahmet dileyen Yılmaz, “Dini inancımız gereği şehidimiz zaten cennetin en güzel köşelerinden birisine gitti. Fakat geride kalanlar için acı bir durum. Ben şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum ve başta ailesi olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun” dedi.

28 Tem 2015 - 18:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.