Serbest Veteriner Hekimlerle 2014 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İlimizdeki suni tohumlama faaliyetlerinin görüşülmesi amacıyla 3 Şubat 2015 tarihinde İl Müdürümüzün katılımıyla Müdürlüğümüz toplantı salonunda serbest Veteriner Hekimlerle 2014 yılı değerlendirme toplantısı düzenlenmiştir. Suni tohumlama çalışmalarında karşılaşılan sorunların, başarılı Veteriner Hekimlerin ödüllendirilmesi ve karşılaşılan sorunların giderilmesi amacı ile gerçekleştirilen toplantıda İl Müdürümüz Sayın İsmail TAŞ açıklamalarda bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, yaptığı açıklamada; “İlimizin suni tohumlama faaliyetlerinde 2006 yılında özelleştiğini ve bu kapsamda serbest Veteriner Hekimlerle her yıl devir sözleşmesi imzalandığını, yapılan çalışmalar sonucunda il genelinde başarı oranlarında büyük artışların olduğunu belirtmesinin ardından; 2011 yılından bu yana il geneli suni tohumlama başarı ortalamasının %40’lardan %56’lara çıktığını ve bunun sonucunda yılda ortalama üç bin adet suni tohumlamadan doğan buzağı sayısında artış olduğunu belirtti. Ayrıca başarı oranındaki artışın ıslah çalışmalarına ve ilimiz ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladığını” belirtti. Konuşma sonrası ilimizde başarı oranı yüksek olan Veteriner Hekimlere plaket ve belgelerini takdim edip başarılarının devamını diledi.

İl geneli başarı oranı en yüksek olan Veteriner Hekim Turgay BATYAR’a plaket ve takdir belgesi; Suni tohumlamadan doğan buzağı oranı en yüksek olan Veteriner Hekim Olcay KARAKILIÇ’a plaket ve teşekkür belgesi; Genel tohumlama başarı oranı en yüksek olan Veteriner Hekim Ramazan GÜLER’e plaket ve takdir belgesi; Veteriner Hekim Mehmet AK ve Veteriner Hekim Ahmet SAYIN’a takdir belgesi, Veteriner Hekim İbrahim UZUN, Veteriner Hekim Yalçın DOLU, Veteriner Hekim Dursun ZORLU, Veteriner Hekim Namık Kemal KAYATAŞ, Veteriner Hekim Ali İhsan AKKAYA, Veteriner Hekim Ahmet BAŞ, Veteriner Hekim Ahmet TÜRKAN, Veteriner Hekim Yasin ÖZDEMİR, Veteriner Hekim Faruk GEZGİN, Veteriner Hekim Yusuf BULUT ve Veteriner Hekim Salih BEDİZ’e teşekkür belgesi takdim edildi.

04 Şub 2015 - 20:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.