Sevcan Birgören’e onur verici davet

Bu yıl İtalya’da 11'incisi düzenlenecek Uluslararası Floransa Bienali'nin davetlisi Ressam ve Seramik Sanatçısı Sevcan Birgören oldu. 2 yılda bir düzenlenen bu bienale katılacak olan Birgören’e yapılan bu özel davet hem Bolu’yu hem de ülkemize büyük bir onur verdi.

Haber: Kasım ŞAHİN

İtalya’nın tarihi mekânlarından Fortezza de Basso da 6 – 15 Ekim 2017’de gerçekleşecek bienalde, uluslararası akademisyenler ve sanat eleştirmenlerinden oluşan jüri tarafından seçilen eserler sergilenecek. Uluslararası sanatçılarımızdan Sevcan Birgören, “ Florence Biennale International Selection Committee” (CIS) tarafından kişisel olarak özel bir davet aldı.
2015’te 50 ülkeden 400 sanatçının katıldığı bu yıl 22.yılını kutlayan Uluslararası Floransa Bienali’nde 2017’de de sanatseverler, galeri sahipleri, koleksiyonerlerin ilgi odağı olması bekleniyor.

Uluslararası resim ve seramik sanatçısı, köşe yazarı Sevcan Birgören, bu özel davetin kendisinin müracaatı sonucu değil, yapılan bir araştırma sonucu gerçekleştiğini belirterek; “‘Backstage’ (kulis) ve ‘Back Curtain’ (sahne arkası) isimli, tual üzeri yağlı boya 2 eserim ile bienalde yer alacağım. Bu daveti aldığımda büyük bir heyecan ve gurur duydum. Ulusal ve uluslararası birçok sergi ve organizasyonda yer aldım, bu temsili de ülkem Türkiye adına en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Aynı zamanda bienal tarafından dünyanın saygın çevrelerine dağıtılan katalogda bulunmak onur verici. Dünya sanatçılarının yan yana durduğu platformda Türkiye, Arjantin, Avusturya, Bahamalar, Bangladeş, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kostarika, Kolombiya, İsviçre, İsveç, Amerika, Norveç, İngiltere, Almanya, Ürdün ve Japonya yer alacak” dedi.

BAKANLIKTAN DESTEK İSTEYECEĞİM

Bolu’nun gelini olmaktan büyük onur duyduğunu ve ilk kişisel sergisini Bolu’da engelli vatandaşlar için açtığını, ilk atölyesini de ilimizde hizmete sunduğunu dile getiren Birgören; “Bu çok özel ve çok anlamı bir davet. Bu güne kadar sanatçılarımız sponsorlar üzerinden böyle yerlere gidiyordu. Benimle beraber ülkemizden 4 sanatçı daha İtalya’ya gidecek. Büyük onur duydum. Yurt dışındaki ünlü sanatçılar iyi bir araştırma yapıp davette bulunmuşlar. Daveti alınca şok oldum. Çok sevindim. Pazartesi günü Kültür Bakanlığını arayarak kendilerinden destek isteyeceğim. Beni kıracaklarını sanmıyorum. İtalya’da ülkemi onurlu ve gururlu bir şekilde temsil edeceğim” diye konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

02

Nurcan aral - öncelikle tebrik ediyorum,aynı şekilde bende bianele davet edildim,fakat oraya gitmek için,mutlaka sponsor bulmak lazım,bende arıyorum,inşallah kültür bakanlığı bizim gibi sanatçılara önderlik eder,birlikte gideriz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 10:19
01

Bade K. - maalesef Sevcan hanim kadar ilgi gormeyen Bolu'da bircok basarili sanatcilarimiz var. ornegin Bolu da atolyesi olan Bulent Yavuz Yilmaz bey de cok cok basarili ama nedense Bolu yerel gazeteleri Sevcan hanima gosterdigi ilgiyi diger sanatcilara gostermiyor. Bulent bey de gerek yurt icinde gerek yurt disinda bircok eserleriyle Turkiyemizi ve Bolumuzu temsil etmisir ama maalesef Sevcan hanimdan baska sanatci arkadaslarimiza yer vermiyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 10:19