Sevgililer Gününde Özel Nikah

2014 yılı Bolu yılı etkinlikleri kapsamında Bolu Belediyesi önünde 14 Şubat 2014’de saat:14:14’de Gülşen Akgül ve Fatih Doğanoğlu çiftinin nikahını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kıyarken çiftin nikah şahitliğini ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bolu AK Parti Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü yaptı.

2014 yılı Bolu Belediyesi tarafından ‘Bolu Yılı’ olarak ilan edildi. Yıl boyunca her ayın 14’ünde birbirinden güzel etkinliklerle kutlanacak olan etkinlikler kapsamında Bolu Belediyesi önünde 2014 yılının ikinci ayının 14’ünde saat:14:14’de Gülşen Akgül ve Fatih Doğanoğlu çiftinin nikahı kıyıldı. Genç çift mutluluğa Boluluların huzurunda ‘Evet’ dedi. Çiftin Nikahını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kıyarken çiftin nikah şahitliğini ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bolu AK Parti Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü yaptı. Heyecanlı oldukları gözlenen çifte Başkan Yılmaz ömür boyu mutluluklar dilerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuşmasında aile olmanın önemine vurgu yaptı.

En az üç tane çocuğunuz olsun

Genç çiftle birlikte çok mutlu bir ana tanıklık ettiklerini belirten Başkan Yılmaz,” “2014 yılı Bolu yılı olsun dedik ve her ayın 14’ünü şenliklerle kutluyoruz. Birinci ayın 14’ünde 14 nikahımızı kıymıştık. İkinci ayın 14’ünde sevgililer gününde başka bir şanslı çiftimizin nikahını çok değerli şahitlerimiz ve vatandaşlarımızın huzurunda kıydık. Ülke millet bütünlüğü için en önemli aile, öyle bir aileyi şuan itibariyle kurduk. Genç çiftimiz herkese nasip olmayacak bir törenle önemli bir beraberliğe adım attı. Önlerinde uzun bir yol var. Acı tatlı günleri olacaktır; Allah iyi tatlı günler geçirmelerini nasip etsin. Hayat engebeli, onlara tavsiyem; engebeli yollarda birbirine destek olmalarıdır. En uzun yol evlilik yolculuğu ömür boyu birbirinize saygı, sevgi ve emek verin. Gözlerinizdeki muhabbet hiç bitmesin, bir yastıkta kocayın. Sizlerden hayırlı nesiller bekliyoruz. Çocuk sayısını siz tespit edin ama en az üç tane çocuğunuz olsun” dedi.

“Yuvanıza nur doğsun mutluluklar”

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Bolu’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek; ”Değerli Bolulular çok güzel bir törende bir araya geldik. Bolu’nun plakası 14, bugün 14 Şubat sevgililer günü ve 2014 yılındayız. Bugün sevgililer günü bazı özel günlerin anlamlandırılması kötü değildir. Bugünlerde sevgiden söz ediyoruz. Hazreti Mevlana evliliği tarif ederken; peygamberin yolu olarak tarif eder. Gelenek ve göreneklerimize hem kutsal hem anilerimize hem de milli değerlerimize bağlı adımın atıldığı bir törene şahitlik ediyoruz. Çok güzel iki kardeşimiz bu güzel yolculuğa birlikte çıkmaya karar vermişler. Birbirlerine çok yakışmışlar onları Allah nazardan korusun. Genç çiftimize tavsiyem birbirini çok sevip ve saymaları. Ailenizi de anne ve babanızı aynı şekilde sevin ki evinizde ki huzur artar o zaman örnek bir aile olursunuz. Etrafınızda ki herkes o zaman sizi örnek alır. Sayın Başbakanımız gece gündüz bu milletin huzuru için milletimizin, birlik ve beraberliği için mücadele ediyor. Başbakanımızın yeni evli çiftlerden bir isteği var; ‘En az üç çocuk’ sizden de bu isteği yerine getirmenizi istiyoruz. Cenabı Allah bize öteki dünyada cenneti müjdeliyor ve bize tembih ediyor. ‘Cennet annelerin ayakları altında’ bunun için evlilik cüzdanını ailenin huzurunu Gülşen’e emanet ediyorum yuvanıza nur doğsun mutluluklar ” dedi.

Dünyanın hayranlıkla izlediği bir ülkeyiz

Konuşmasının sonunda Soylu, nüfusun artarak dünyaya yayılması ve kültürümüzün genişlemesi gerektiğini ifade ederek; ”Biz büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Biz bu medeniyetin bütün zenginliğini dünyanın her yerine nakletmekle görevliyiz. Eğer zengin bir kültürümüz olduğuna inanıyor ve bunu geleceğe taşıyorsak bunu bu milletin evlatları ile taşıyacağız. Rahmetli Özal Bulgaristan’dan jivkov bizim evlatlarımızı gönderdiğinde ‘biz 70 milyonun üzerine çıktığımızda siz görürsünüz’ demişti. O gün Özal görmüştü. Biz 70 milyonun üzerine çıktığımızda gelir seviyemiz kişi başına 10 bin doların üzerinde olur. Bugün Gayri Safi Millî Hasıla 800 milyar dolar civarında. Şuan dünyanın hayranlıkla izlediği bir ülkeyiz” diye konuştu.

14 Şub 2014 - 20:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.