SEZAR ilgi odağı oldu

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve öğrencilere yönelik eğitim veren Narkotik TIR’ı Bolu’da. Verilen eğitim sırasında narkotik köpeği olan Sezar’ın yaptığı şov büyük ilgi gördü.

Haber: Kasım ŞAHİN

Narkotik Daire Başkanlığı tarafından Bolu Valilik binasının önüne kurulan eğitim TIR’ı 4 gün şehir merkezinde 2 günde Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsünde öğrencilere uyuşturucu konusunda bilgi verecek. TIR içerisinde bulunan 37 adet bilgisayarda verilen eğitimlere, konularında uzman olan narkotik polisleri görev yapıyor.

2015 yılında Türkiye genelinde uyuşturucu konusunda yola çıkan ve il il gezerek özellikle öğrencilere, uyuşturucunun zararları konusunda eğitici bilgiler veren TIR’ın üzerindeki; “Bir kere kullanmaktan bir şey çıkmaz derler. Ama yalan söylerler Madde kullanmanın güvenli bir dozu yoktur. Gerçekleri öğrenin” yazısı da büyük dikkat çekti.

Eğitim TIR’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü de birer stant açtılar. Bir ay önce Bolu Vali Yardımcılığı görevine atanan Çağlayan Kaya ile daire müdürleri stantları tek tek gezerek bilgiler aldılar.

SEZAR‘DAN MUHTEŞEM ŞOV

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotikle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde kadrolu olarak görev yapan Alman Kurdu cinsi narkotik köpeği Sezar, Kent Meydanında öğrencilere, vatandaşlara ve protokole muhteşem bir uyuşturucu arama şovu yaptı. Şov öncesi Sezar, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlenirken, Sezar görevini tam bir anlamıyla yerine getirdi. Daha önceden saklandığı yer herkesten gizlenen uyuşturucu maddeyi aramış için özel eğitici tarafından serbest bırakılan Sezar iki dakika içerisinde uyuşturucu maddeyi buldu. Vali Yardımcısı Kaya ile protokol Sezar’ı alkışlayarak kutladı.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.