‘’SICAK ÇAY GETİREN MİNİK ELLERİN KALBİ SOĞUTAN ÇARESİZLİĞİ İÇİN ’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ve Gençlik Bilgi Merkezi (YİNFO) Türkiye’de çocuk işçiliğiyle etkin bir mücadele için yurt genelinde ortak aktiviteler gerçekleştirecek.

Haber: ESRA FAKİBABA

Berberde çırak, terzi yamağı, çay ocağında komi, ayakkabı boyacısı, tekstilde son ütücü, tarlada tarım işçisi… TÜİK 2012 Çocuk İşgücü Anketine göre Türkiye’de 6–14 yaş grubunda 292 bin, 15–17 yaş grubunda ise 601 bin çocuk çalışıyor durumda. Aynı araştırmaya göre %50,2’si okula devam edemeyen bu çocukların %44,7’si tarım, %24,3’ü sanayi ve %31’i hizmet sektöründe ter döküyor. Bu minik bedenlerin iki lokma yiyebilmek adına saatlerce ter dökmelerine kayıtsız kalmayan ÇASGEM ve YINFO Türkiye’de çocuk işçiliğiyle etkin bir mücadele için ilgili kamu kurumları, sivil toplum örgütü ve özel sektör kuruluşlarının işbirliğiyle yurt genelinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek.

Seminer, sergi, sokak aktivitesi, atölye, bilimsel araştırma ve yaygınlaştırma gibi faaliyetler içeren projede görev almak isteyen gönüllülerin sayısı şimdiden 270’i geçmiş durumda. Çalışmaya destek veren 40’ın üzerinde kamu kurumu, sivil toplum örgütü ve özel sektör kuruluşu olduğunu ifade eden ÇASGEM Başkanı İsmail Akbıyık’a göre bu rakam sorunun büyüklüğü yanında küçük kalıyor. Toplumsal sorunların çözümünde kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemini vurgulayan Akbıyık tarafları sosyal sorumluluğun bir gereği olarak çocuk işçiliğiyle mücadelede daha güçlü bir işbirliğine davet ediyor.

TÜRKİYE GENELİNE YAYILAN BU İLGİ ÇOCUKLAR İÇİN DAHA İYİ BİR GELECEĞİN TEMİNATI OLABİLİR

YINFO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA gönüllülerin projeye göstermiş olduğu ilgiden çok mutlu olduklarını ifade ederken, YINFO’nun gönüllülük sistemi olan www.vopool.net üzerinden aldıkları gönüllülük başvurularını yoğun ilgi nedeniyle iki kez uzatmak durumunda kaldıklarını ve Türkiye geneline yayılan bu ilginin çocuklar için daha iyi bir geleceğin teminatı olduğunu dile getiriyor.

Proje kapsamında ilgili taraflar “O daha Çocuk!” demek için 3–5 Eylül 2014 tarihlerinde ÇASGEM’de bir araya gelecek. Program kapsamında Kamu Kurumu, STK, Özel Sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla 3–4 Eylülde bir çalıştay ve gönüllülerin katılacağı 4–5 Eylül tarihli bir de seminer düzenlenecek. Daha sonrası mı? http://www.odahacocuk.org linki işte tam da bunun için var. Genel bilgi ve sorular için [email protected] - [email protected]

İlgili linkler :

https://www.facebook.com/yinfo.cocuk

https://twitter.com/odahacocuk

http://instagram.com/odahacocuk

26 Ağu 2014 - 16:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.