Sigorta SGK Prim Sorgulama

Sigorta SGK Prim Sorgulama SGK Prim Borcu Öğrenme


SGK prim sorgulama sgk prim borcu öğrenme işlemi ile hem prim detaylarınız hakkında bilgiler almış olacak hem de prim borç bilgilerine döküm olarak ayrıntılar elde etmiş olacaksınız. Sosyal güvenlik kurumu online sistemleri üzerinden çalışan vatandaşlarımızın çok sayıda bilgiye kısa süre içerisinde almasına olanak sağlamıştır. Bu sorgulama hizmeti için asıl amaç vatandaşların sgk sigorta sorgulama ekranını kullanarak çalışmış oldukları dönem içerisinde ne kadar prim bilgisine sahip olduklarını tek tık ile öğrenebilmelerine olanak sağlanıyor olmasıdır. Sosyal güvenlik Kurumu prim borcu sigorta sorgulama işlemlerinde rutin olarak gerçekleştirilen bilgi sorgulama hizmetlerinin asıl amacı prim gün sayısının ne kadar olduğunu öğrenmek olsa da yine bu sistem üzerinden emeklilik tarihi öğrenme gibi bilgiler öğrenilebilmektedir. SGK prim borcu sorgulama ekranından yapılan sorgulama hizmetlerinden biri de sgk borç sorgulama işlemidir.

SGK PRİM BORÇ SORGULAMA

SİGORTA SORGULAMA

BAĞKUR BORCUNUZ VAR MI?

Şifreli ve şifresiz olarak yapılan bu hizmet ile dönem içerisinde ödenmemiş olan prim borçları ayrıntılı olarak ortaya çıkmaktadır. SGK borcunuzu detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız bunun için yapmanız gereken şey e devlet sistemi üzerinden bilgileri sisteme girmeniz ve sorgulama işleminize bu yönü ile geçmenizdir. E devlet vatandaşlık şifreniz yok ise bu şifreleri ptt şubelerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. E devlet ssk sorgulama sistemi üzerinden bağkur borç sorgulama da yine primlerini ödememiş olan kişilerin aylık ödenmeyen prim gün sayılarını ortaya koyabilmektedir. SGK bağkur borç sorgulama yaparak prim sayınızı öğrenebilir ve kısa süre içerisinde ödemeniz gereken prim tutarlarını ödeyebilirsiniz. Ödenmeyen prim borçlarının emeklilik prim gün sayısını uzatacağını ve emeklilik işlemlerinin başlatılması konusunda olumsuzluk çıkaracağını unutmamak gerekir. Bu sebeple sgk borç sorgulama yaparak prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz.

27 Ara 2015 - 16:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.