HABER: Aysun BEYKOZ
Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören koordinesinde, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Erdoğan Asma ile Şube Mühendisleri Ruşeni Cırık ve Rıdvan Çarıkçı’nın eğitici olarak katıldığı tatbikat ve eğitimlere, İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı ve Orman İşletme Şeflerinden oluşan 74 adet teknik eleman ile 88 adet Orman Muhafaza Memuru katıldı.
Tatbikatlarda Silvikültürel faaliyetler olarak doğal ve yapay gençleştirme, gençlik, kültür, sıklık ve ilk aralama bakımları, koruya tahvil, rehabilitasyon, kaliteye yönelik budama, fidan dikimi, bol tohum yılı tespiti, fidan sayımı ve ışık-boşaltma kesimi tutanağı yapılması, kontrol parseli ve yaşlandırma adacığı bırakılması, bakım patikası açılması, sahaların korunması için alınacak tedbirler ve dikkat edilecek hususlar,
Ağaçlandırma Dairesi Başkanlığını ilgilendiren faaliyetler olarak Ağaçlandırma sahası seçimi ve tespiti, bu sahaların projesinin veya ön etüt raporunun yapılması, ceviz, badem, dut, yabanıl meyve, endüstriyel plantasyon, yol ağaçlandırması, 5000 köy 5000 orman eylem planları kapsamında yapılacak çalışmalar, arazi hazırlığı, rehabilitasyon çalışmaları, fidan dikimi, bakım çalışmaları ve sahaların korunması için alınacak tedbirler ve dikkat edilecek hususlar,
Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Dairesi Başkanlığını ilgilendiren faaliyetler olarak Toprak Muhafaza ve Mera Islahı çalışması yapılacak sahanın seçimi ve tespiti, bu sahaların projesinin veya Ön etüt raporunun yapılması, Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı, Erozyonla Mücadele Eylem Planı ve Yukarı Havza Sel Kontrolü Eylem Planı kapsamında yapılacak çalışmalar, Arazi hazırlığı, Fidan Dikimi, Bakım çalışmaları, Mera Islahı ve sahaların korunması için alınacak tedbirler ve dikkat edilecek hususları içeren konular tatbiki olarak gösterilerek anlatıldı.