Site yönetimi şaşkınlık yaratan kararı

Alpagutbey mahallesinde yeni seçildiği öğrenilen site yönetiminin ilk işi iki bloktan oluşan site çevresinde, bahçesinde ve dairelerde evcil hayvan barındırılmasını ya da beslenmesini yasaklamak oldu.


Alpagutbey mahallesi 4028. sokakta bulunan Renk Sitesi yönetimi skandal bir karara imza attı. Site yönetimi apartman girişlerine, “ 03.11.2018 tarih ve 3 sayılı apartman kararına göre, site ve apartman içinde, bahçesinde ve dairelerinde kedi ve köpek aşılı bile olsa kesinlikle beslenmesi ve barındırılması oy birliği ile yasaklanmıştır” ibaresi bulunan yazılar astı. Alınan karara göre bu tarihten sonra bu siteye yeni taşınacakların evcil hayvanı bulunmaması gerekliliği doğdu. Site yönetimi sorularımıza cevap vermekten kaçınırken apartman sakinleri de duruma tepki gösterdi. Hayvan sever bazı site sakinleri, “ Özellikle soğuk kış aylarına girmek üzere olduğumuz şu günlerde bu karar bizlerde büyük şaşkınlık yarattı. Yardıma muhtaç, soğuktan ve açlıktan büyük zorluklarla yaşayan hayvanlardan insanlar ne ister anlayamadık. Evimizde artan yiyeceklerden sokak başlarına kedi ve köpeklerin beslenmelerine yardımcı olmak için yiyecekler bırakıyorduk, şimdi bunu yasaklamışlar. Bunda nasıl bir kötülük olabilir ki yasaklanmış anlamış değiliz. Evlerinde de evcil hayvan besleyen komşularımız var. Bu canların nasıl bir zararı olabilir ki yasaklansın. Hepimiz Allah inancı olan insanlarız. Yarın mahşerde o masum canlar bizlerden helallik isteyecekler, gerçekten yeni yönetimin aldığı bu karar sonrası çok şaşkınız, umarız bu yanlış karardan bir an önce dönerler” ifadelerini kullandılar.

Yaşanan bu olay üzerine geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi ve Bolhayko tarafından hayata geçirilen uygulama ile site yönetimi, komşu ve kişilerin sahipsiz hayvanlara ve onları besleyen gönüllülere müdahalesinin yasalara aykırı olduğu belirtilmişti. Site yönetiminin bu yasaya karşı nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

09 Kas 2018 - 00:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.