“SİZLERLE İFTAR YAPMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Şehit aileleri, Gaziler, Sevgi Evinde kalan çocuklar ve koruyucu aileler ile iftar yemeğinde buluştu. Bütün masaları dolaşan ve aileler ile sohbet eden Vali Zahteroğulları, bu anlamlı iftar yemeğinde aileler ve çocuklara bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu. Katılımcıların sorunlarını ise tek tek not aldıran Vali Zahteroğulları, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada “Türk Milletinin en kıymetli evlatları, en değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Biz

“SİZLERLE İFTAR YAPMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”
Haber albümü için resme tıklayın

Vali Ahmet Zahteroğulları, Şehit aileleri, Gaziler, Sevgi Evinde kalan çocuklar ve koruyucu aileler ile İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde iftar yemeğinde bir araya geldi. Katılımın oldukça yoğun olduğu iftar yemeğine Vali Zahteroğulları ve eşi Mahire Zahteroğulları, Bolu Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin, Necdet Özeroğlu, Hakkı Loğoğlu, Nurullah Ertaş, İl Jandarma Komutanı Jan.Alb.Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Ahmet Özkan, daire müdürleri ile Bolu Merkez ve ilçelerden gelen davetliler katıldı.

İftar yemeği öncesinde Vali Zahteroğulları, eşi Mahire Zahteroğulları ile birlikte tüm masaları tek tek dolaşarak hem katılımcılara ‘Hoşgeldiniz’ diyerek ev sahipliği yaptılar hem de kendisine iletilen talep ve sorunları dinlediler. Davetlilerle sohbet eden Vali Zahteroğulları, kendisine iletilen talep ve sıkıntıları da not aldırttı.

Konuşmasına katılımcılara seslenerek başlayan Vali Zahteroğulları, “Türk Milletinin en kıymetli evlatları, en değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizler bu devletin en değerli, en kıymetli, en şerefli saygıya değer evlatlarısınız. O yüzden biz bugünde sizlerle şereflenmek istedik. Biz sizinle birlikte bu mübarek akşamda iftar yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

“BİR EKSİKLİK VARSA DEVLETİMİZİN DEĞİL BİZİM EKSİKLİĞİMİZDİR”

Vali Zahteroğulları konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Bu coğrafyaya baktığımızda böyle huzur içinde, sükun içinde iftar yapmak her millete her insana nasip olmuyor. Vatan olmanın, bağımsız olmanın, özgür olmanın ve huzur içinde olmanın bir bedeli var. Ecdadımız bu topraklara ayak bastığı günden bu güne hep bu bedelleri ödeyerek geldi. 1071’de ödedi, buraları fethederken ödedi, İstanbul’u fethederken ödedi, Kurtuluş Savaşında ödedi. 30 yıldır bu vatanı bölmeye aklına koymuş yada aklından geçirmiş vatan hainleri ile mücadele ederken de bu bedelleri ödedi. Burada bu bedeli ödeyen evlatlarımız ve onların bu vatana emanetleri var. Biz onların her birinin ellerinden öperiz, her birinin başımız üzerine yeri var. Onlar bizim için bu bedeli ödediler. Şehitlerimizi geri getirmek elde değil, Gazilerimizin sağlıklarını aynen yerine getirmek bazen elde değil ancak onları mağdur etmeden yaşatmak ve her zaman baş üstünde yaşatmak bu devletin de bu milletin de onur ve şeref borcu. Bu borcu yerine getirmeye çalışıyoruz. Varsa eksiğimiz kusurumuz af ola. Varsa bir eksiklik devletimizin değil, bizim eksikliğimiz. Çünkü ben 3 yıldır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarıydım. Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz ile ilgilenen Bakanlığın başından geliyorum. Devletimizin bize sağladığı imkanlar, Başbakanımızın bize verdiği talimatlar hiçbir eksiğin kalmaması yönünde. Ben bundan önceki iki Ramazan’da meclisteydim. Sizlerle ilgili iki yasayı çıkardık, bu bize nasip oldu. Bunun gururunu, onurunu şerefini yaşıyorum. Eksiklikler kalmış olabilir ama istihdama ilişkin ilerlemeler oldu, işlere yerleştirmeler başladı. Devletimizin imkanlarıyla, milletimizin bizlere sağladığı imkanlarla onurlu, kimseye ihtiyacınız olmadan yaşamanız için bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Eksiklikler varsa bizimdir. Biz bugün hepimiz sizler için buradayız. Bugün kime ne emriniz varsa masadaki arkadaşlarımıza talepleriniz iletin. Sizlerin her talebi bizler için emirdir. Allah oruçlarınız kabul etsin. Şehitlerimize yeniden rahmet diliyorum ve Allah hepimizi onların şefaatine nail etsin. Gazilerimize daha sağlıklı nice uzun ömürler diliyorum.”

Düzenlenen iftar yemeğinde ayrıca Semazen gösterisi de sunulurken, çocuklar için ise Karagöz ve Hacivat oyunu sergilendi.



25 Tem 2014 - 18:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.