Son noktayı Gül koydu

Abant İzzet Baysal Üniversitesinin kuruluşunun 20.yıldönümü nedeniyle bastırılan “2012 yılında üniversitemiz” isimli kitapçık Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Cumhur Gül’ün üniversite şeref defterine yazdığı ifadeleri ilk kez gün yüzüne çıkarıyor. Gül’ün ifadeleri Türkiye’nin vakıf destekli ilk üniversitesinin Abant İzzet Baysal Üniversitesi olduğunu gerçeğini bir kez daha tescilliyor.

Son noktayı Gül koydu
Son noktayı Gül koydu
Haber albümü için resme tıklayın

Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından üniversitenin kuruluşunun 20.yıldönümü nedeniyle bastırılan “2012 yılında üniversitemiz” isimli kitapçıkta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Cumhur Gül’ün Abant İzzet Baysal Üniversitesine gerçekleştirdiği ziyarete geniş bir yer verildi. Kitapçığın 7.sayfasında yer alan habere göre AİBÜ’ yü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ün üniversite şeref defterine “Vakıf destekli bir devlet üniversitesi olarak güzel bir model oluşturan üniversitemiz kurulduğundan bu yana yetiştirdiği öğrenciler ve bölge kalkınmasına yaptığı katkılarla ülkemizin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır” şeklinde yazdığı ve imza attığı ortaya çıktı.Üniversitenin yayınladığı 20.yıl kitapçığı sayesinde gün yüzüne çıkan bu gerçek Abant İzzet Baysal Üniversitesinin Türkiye’nin vakıf destekli ilk devlet üniversitesi olduğunu gerçeğini bir kez daha cumhurbaşkanı bazında tescillemiş olurken tartışmalara da son noktayı koymuş oldu.

AGÜ Vakfı tarafından geçtiğimiz aylarda gazetelere verilen ilanlarda Abdullah Gül Üniversitesi’nin Türkiye’nin vakıf destekli ilk üniversitesi olduğu ibaresinin yer alması Bolu’da büyük bir tepkiye neden olmuştu. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal yanlışlığın düzeltilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Başkanı Mustafa Çıkrıkçoğlu'na mektuplar yazarak söz konusu yanlışlığın acilen düzeltilmesini istemişti. Geçtiğimiz günlerde Abdullah Gül Üniversitesi tarafından ulusal gazetelere verilen ilanlarda ise “Abdullah Gül Üniversitesi, Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olarak özgün bir modelle yüksek öğretimde çığır açacak” ifadesine yer verilmediği görülmüştü.




11 Tem 2013 - 21:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.