Su kaynağı krizinde yeni gelişme

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut yaptığı açıklamada Gerede ile aralarında krize dönüşen su kaynakları ile ilgili mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kararı alındığını söyledi.

Haber: BMA

İlimiz Mengen ilçesi Domuz alanı mevkiinde bulunan su kaynaklarının haksız bir şekilde Gerede’ye aktarılmak istenmesi üzerine kriz çıktı. Su kaynağını almak için çekilen hatların tespit edilmesi üzerine Belediye Başkanı Turhan Bulut harekete geçerek hukuka başvurdu. İki ilçe arasındaki tartışma devam ederken Başkan Turhan Bulut, mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kararının alındığını duyurdu.

“TEDBİR KARARIYLA SUYA MÜDAHALE EDİLMESİ ÖNLENİLMİŞTİR”

Bulut konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Belediyemizin girişimleri ile Mengen Belediye Başkanlığı ve Mengen Karaşehler Köyü Muhtarlığının davacısı olduğu Gerede Belediye Başkanlığı aleyhine açmış bulunduğumuz Domuz alanındaki 2 adet Su kaynağı için Mengen Asliye Hukuk Mahkemesinin 2020/51 Esas No’lu Suya Müdahalenin önlenmesi davası açılmış olup, mahallinde yapılan keşif sonrasında mahkeme tarafından 03.07.2020 tarihli ihtiyati tedbir ve suya el atmanın önlenmesine dair tedbir kararı verilmiştir. Belediyemizin girişimleri neticesinde ilk etapta tedbir kararıyla suya müdahele edilmesi önlenilmiştir. Her zaman Mengen’in menfaatlerini göz önünde bulundurarak koruduğumuz gibi yine bu konudaki dava sonuna kadar Belediyemizce hassasiyetle takip edilecektir” ifadelerine yer verildi.

07 Tem 2020 - 13:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.