Şu Sivas'ın elinde sazım çalınmaz!

CHP Bolu Gençlik Kolları Başkanı Recep Asarkaya, 1993 yılında Sivas Madımak Otelinde diri diri yakılarak can veren 35 can için yazılı bir açıklama yaptı. Asarkaya, açıklamasında, “2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin düzenlediği Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında Madımak Otelinin kuşatılıp yakılması dolayısıyla 35 Canımız diri diri yakılarak can vermişti. Değişen dünyanın unutulmayacak kara lekelerinden biri olan Sivas Olayının ateşi yıllar geçse de içimizde sönmeyecektir”

Asarkaya açıklamasını şöyle sürdürdü; Ellerinde barışın manifestosu olan, özgürlük türküleri mırıldanan bu insanlar gerici, yobaz, katil zihniyetin kurbanı oldu. 2 Temmuz'da yananlar sadece 35 CAN değildi insanlıktı hoş görüydü, vicdandı, masumiyetti. On binlerce yobazın toplanıp can almadan gitmeyeceği çok belliydi akşam çökmüş, elektrikler kesilmiş, ağızlardan salyaları akan yobazlar kudurmuşlardı. Devlet neredeydi? Sivas’ın güneşinin bile utanıp erkenden battığı bir günde başka utananlar yok muydu? Gecikmeli olarak gelen itfaiyenin kesilen hortumları bu ateşin artık asla sönmeyeceğinin garantisiydi. Cehennemden korkan soysuzlar Cehennemi yarattı Sivas’ta. Suçları saz çalmak ve semaha durmak olan bu güzel insanlara kıyanların avukatları utanmamış olacak ki Milletin vekili oldular, hükümetin bakanı oldular yüzleri kızarmadı , içleri acımadı onlar Yezid’den yana oldular. Sivas Laiklere mezar olacak, Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu Sivas’da yıkılacak diye yakılan insanlık umarım vicdanı olan herkese bir ders çıkartmıştır. Yürekleri dağlayan bu yara kabuk bağlasa da asla iyileşmeyecek bir yaradır.

Ateşte semaha duranla , Dost senin derdinden ben yana yana diyerek yakılan güzel insanların ruhları şad olsun. Unutmayın ve unutturmayın orada yananlar bizdik. Gün gelir sanma hesap sorulmaz dayanır kapına Pir Sultan ölmez.

01 Tem 2015 - 18:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.