Tabiatın kalbine ziyaretçi akını

"Tabiat'ın kalbi" olarak adlandırılan doğal güzellikleriyle ünlü ilimiz Bolu, tabiat ve milli parklarda Kurban Bayramında 61 bin 195 ziyaretçiyi ağırladı.

Haber: N. Halid Altundal

Ankara ve İstanbul arasında, doğal güzellikleriyle tatilcileri cezbeden Abant, Gölcük ve Yedigöller tabiat parkları, bayramda tatilcilerin uğrak yeri oldu. Abant'taki iki otel neredeyse tam kapasite hizmet verirken, Gölcük ve Yedigöller'deki kır evleri de tatil süresince boş kalmadı. İlimiz Bolu'da bulunan tabiat parkları ile Yedigöller'deki kamp alanlarında çok sayıda kişi çadır kurarak kamp yapma imkanı buldu. Ayrıca ilimiz genelinde bulunan Göksu, Sülüklügöl ve Karagöl tabiat parkları da tatilcilerin ziyaret ederek doğayla baş başa kaldığı mekanlar arasında yer aldı. Şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Abant Tabiat Parkı'nı 4 günlük bayram tatili süresince 33 bin 541 kişi, Gölcük Tabiat Parkı'nı 13 bin 977 kişi, Yedigöller Milli Parkı'nı ise yaklaşık 9 bin 408 kişi ziyaret etti. Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat parkı olarak ilan edilen Göksu Tabiat Parkı 2 bin, Sülüklü Göl Tabiat Parkı 664, Karagöl Tabiat Parkı ise 1605 kişiyi ağırladı.

04 Ağu 2020 - 15:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.