Tahaoğlu iddiaları reddetti

Geçtiğimiz günlerde Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan 30 milyon TL değerindeki bir ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiaları sonrasında Bolu Valisi Aydın Baruş Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş istediği öğrenilmişti. Bu olayla ilgili bizde Bolu Olay Gazetesi olarak “Tahaoğlu; Bu İddialara Nasıl Cevap Vereceksin” başlıklı haber yapmıştık. Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Metin Tahaoğlu’da, bu iddialarla ilgili ve haberimizle ilgili yazılı bir basın açıklamas

Haber: Semih BAYKAL

Haberimizle ilgili ve Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan 30 milyon TL değerindeki bir ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiaları ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında Genel Sekreter Op.Dr. Metin Tahaoğlu şu açıklamarı yaptı; “ Bahse konu gazete haberlerinde yer alan iddialar tamamen gerçek dışı olup, herhangi bir ihalenin iptal edilme durumu söz konusu olmamıştır. Bahse konu süreç teknik şartname hazırlık aşamasında teknik ekibin firmaları değerlendirme süreci olup, habere konu ilgili şahıs sebebi bilinmeyen bir şekilde bu süreçte kendini ihale komisyon başkanı olarak adlandırmıştır. İddiada belirtildiği gibi ilgili şahsın görevden uzaklaştırılması söz konusu olmamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine Bilgisayar Mühendisi atanmasına bağlı olarak ilgili şahsa olan ihtiyacın sona ermesinden dolayı kadrosunun bulunduğu Üniversitedeki görevine geri dönmüştür. Bolu İli Genel Sekreterliği HBYS hizmet alımı tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi, Kamu İhale Mevzuatları çerçevesinde gerçekleştirilmiş ve Türkiye’de gerçekleştirilen HBYS hizmet alımlarından fiyatı en uygun olanlarından bir tanesidir. Ayrıca; İddia edildiğinin aksine yapılan ödemelerde şerh ve tutulan tutanaklarla ilgili gerekli cezai işlemler sözleşme hükümlerine göre uygulanmıştır. Gerçek dışı olan bu söylemler kurumumuzu rencide etmeyi ve fedakârca çalışan yönetimimizi yıpratmayı amaçlamaktadır. Konu ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” diye açıklama yaptı.

18 May 2016 - 17:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.