Tarihi katlettiler

İlimizin simge yapılarından birisi olan ve yaklaşık 260 yıllık bir bina olduğu tahmin edilen tarihi Taşhan’ın restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, Taşhan’ın geçtiğimiz yıllarda duvarlarına beton sıva ve boya yapıldığı ortaya çıktı.

Haber; Esra ÖZTÜRK

1750 yılında inşa edilen tarihi Aşağı Taşhan'ın restore edilmesi için proje hazırlandı. Gerekli izinler alındıktan sonra 266 yıllık yapıda restorasyona başlandı. Çalışmalar sırasında kesme taştan yapılan binanın tarihi dokusu üzerine sıva ve boya yapıldığı, üzerine de sonradan betonarme kat çıkıldığı ortaya çıktı. Taşhan’ın restorasyonu için yapılan yüzeysel temizlik ve duvar açma çalışmasında ortaya çıkan tarihi rezillik sonrası binanın eski şekline çevrilmesi için ek bir rölöve restorasyon projesi yapılmaya başlandı. Tarihi yapıda tarihi rezillik olarak karşılanan ve kimin yaptığı belli olmayan çalışmaların ne zaman gerçekleştiği ise anlaşılamadı. Taş duvarlardaki boya, sıva kalıntılarının eski haline nasıl çevrileceği ve kaçak olarak çıkılan betonarme katın ne olacağı ise merak konusu.

Yaklaşık 1 yıl sürmesi planlanan restorasyon çalışmasının ardından tarihi Taşhan, butik otel ve restoran olarak kullanılacak.

16 Eki 2016 - 14:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Okur - aşağı taşhan haneri fakat goruntuler yukarı tashan dan. insaat fotografidakim bilir neresi.. birlesince kaliteniz dustu farkindamisiniz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 14:09