Tarlada 5 lira markette 15 lira

Tarlada 5 liraya satılan çilek, marketlerde 15 liradan satılıyor. Organik olarak rengiyle göze hitap eden, kokusuyla da iştah kabartan meşhur köy çileği tarlada kilosu 5 liradan satılırken, marketlerde 15 liradan satılıyor.

Haber: Ceylan Beykoz

Çiftçiler, çilekleri uygun fiyata sattıklarını belirterek fahiş fiyatın düşürülmesini istedi. Çiftçilerden Akif Haykır, tarlada 5 liradan sattıkları çileğin marketlerde 15 liradan satıldığını söyledi. Haykır, “Bizim tarlada kilosunu 5 liradan sattığımız çileği, komisyoncular ve aracıların üzerine kattığı fiyatla birlikte marketlerde 15 liraya kadar yükseldiğini biliyoruz. Bu yıl salgın hastalıktan dolayı yurt dışına satış yapamıyoruz. Dolayısıyla marketlerde pahalı satılmasından dolayı tüketicide 2 kilo alacağına 1 kilo alıyor. Üreticiler bu işten az kazanıyor” dedi.

Çilek satın alan komisyonculardan Zübeyir Tazefidan, köy çileğinin çok kaliteli olduğunu ifade ederek, normal fiyata kaliteli çilek aldıklarını ve aldığı çilekleri pazarlarda sattığını söyledi. Tarlada çilek toplayarak ailesine yardım ettiğini belirten Murat Haykır, “Boş vakitlerde tarlaya gelerek aileme yardım ediyorum. Çilekle uğraşmayı çok seviyorum. Tadı da güzel olduğu için çok seviyorum" diye konuştu.

19 May 2020 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.