Taşhan Necer A.Ş. ilgi odağı oldu

Geçtiğimiz yıl restorasyonuna başlanan ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın girişimleri ile hummalı bir çalışma sonucu temizlenerek yeni yüzüne kavuşan Aşağı Taşhan, şehir manzarasının izlendiği terası ve yeni görünümüyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Haber: Esra ÖZTÜRK

1750 yılında inşa edilen tarihi Aşağı Taşhan'da binanın tarihi dokusu üzerine sıva ve boya yapıldığı, üzerine de sonradan betonarme kat çıkıldığı ortaya çıkmıştı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın aylar süren özel çabası sonucunda başlatılan restorasyon çalışmaları ile eski tarihi dokusu bozulmadan yeni ve renkli görünümüne kavuşarak Taşhan Necer A.Ş. adını alan tarihi han, Bolu halkının yeni gözde mekanı haline geldi. Bolu’yu izleyebileceğiniz seyir terası, damak tadınıza hitap edecek hizmetler ve müşteri memnuniyeti ile vatandaşların uğrak yeri olan Taşhan, adından sık sık söz ettireceğe benziyor.

9 ayda tamamlandı

Aşağı Taşhan’ın yeniden hizmete kazandırılmasında en çok emeği geçen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkür eden Taşhan Necer A.Ş. işletmecisi Yahya Erdal restorasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Bizler burayı alırken sıva raspası işi oldu, öncelikle sıvalar kaldırıldı. Kemerlerin içi tamamen doldurulmuş vaziyette. Restorasyon güçlendirme işlemleri yapıldı. Tarihi dokuya zaten ciddi zarar verilmişti. Eksik olan iki kemer için Türkiye’nin her yerinde araştırma yapıldı. Mardin Midyat’tan özel taşlar getirildi. 8 karışımdan meydana gelen horasan harcı ile yapıldı burası. 9 ayda çok önemli bir çalışma ile bu haline getirildi” diye konuştu.

Lezzet durağı

Erdal ayrıca sunulan hizmetlerden bahsederek, “Bolu, hem aşçıları hem yemekleri hem sofraları harika olan bir yer. Biz burada doğu ve batının bir kaynaşması olacağını düşündük. Yani vatandaşlarımız burada Adana kebabını Adana’ya gitmeden burada yiyebilir, cartlak kebabını Gaziantep’e gitmeden burada yiyebilir, Diyarbakır’a gitmeden Diyarbakır dolmasını burada yiyebilir. Bolu’nun zaten eti ve köftesi meşhur, Bolu’nun yemeklerini misafirlerimiz burada rahatlıkla yiyebilir. Ayrıca yine farklı yörelere ait tatlılarımız da menümüzde yer alıyor. Görsel ve dinlenme alanı olarak burası hem farklı yörelere ait yemeklerin hem de çeşitli içeceklerin merkezi olacak” dedi.

Bolu’yu burada tanıyacaklar

Bu tarihi yapıyı yeni görünümüne kavuşturarak bir güzellik kattığımıza inanıyoruz diyen Yahya Erdal son olarak, “Burada bulunan odalara Bolu’nun ilçelerinin, beldelerinin ve önemli simalarının isimleri verildi. Örneğin bir misafirimiz geldi ve Gerede odasına oturdu. İlçenin genel görünümünü görecek, ilçe hakkında tanıtıcı yazılar olacak odada. Misafirimiz böylelikle ilçe hakkında da bilgi edinebilecek. Kısacası Taşhan Necer A.Ş.’ye gelen vatandaşlar bütün Bolu’yu gezmiş olacak. İyi bir konsept hazırladığımıza inanıyorum. Buranın hizmete kazandırılmasın büyük çabaları olan Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’a bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

13 Ağu 2017 - 12:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.