“Terör karşısında ortak aklı harekete geçirmeliyiz “

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, bu sabah Türkiye’nin güne yine acı bir haberle başladığını söyleyerek; “Terör, çirkin yüzünü bu sabah yine Cizre’de göstermiştir.Ülkemizin insanları her gün acıyla uyanmamalı. Terörün her türlüsünü bu topraklardan, yurttaşların gündeminden sonsuza kadar çıkarmalıyız. Söz konusu terör saldırıları Cumhuriyetimizin kurucu felsefesine yönelik olarak yapılmış saldırılardır. Bu yüzden mecliste grubu bulunan siyasi partilerin bu konuda bir araya gelerek ortak bir konsensüs oluştur

HABER: Faruk ÇİDEM

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Artvin'in Yanıklı Köyü yakınlarındaki silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın ailesine başsağlığı diledi. Karsu; “ Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı’na Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer 2 yaralımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

“Ülkemizin insanları her gün acıyla uyanmamalı”

Cizre’de yaşanan terör saldırısını da değerlendiren Karsu açıklamasını şu şekilde tamamladı; “ Terör, çirkin yüzünü bu sabah yine Cizre’de göstermiştir. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu noktada, bugün sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş ve hain saldırıda 11 Polisimiz şehit olurken,78 kişi yaralanmıştır. Cizre’de şehit düşen evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemizin insanları her gün acıyla uyanmamalı. Terörün her türlüsünü bu topraklardan, yurttaşların gündeminden sonsuza kadar çıkarmalıyız. Terör karşısında ortak aklı harekete geçirerek bu konuda atılması gereken adımları bir an önce atalım. Neredeyse her hafta yabancı ülkeler tarafından başsağlığı mesajları iletilen bir ülke konumuna geldik. Terör karşısında hükümetin izlediği ‘ben yaptım oldu’ politikası son derece yanlış bir politikadır. Onun yerine ‘biz yaptık oldu’ politikasının izlenmesi yerinde olacaktır. O yüzden politik farklılıkları bir yana bırakarak terör konusunda kalıcı, makul ve gerçekçi adımları yaşama geçirelim. Artık terör belasını bu ülkenin gündeminden silelim. Söz konusu terör saldırıları Cumhuriyetimizin kurucu felsefesine yönelik olarak yapılmış saldırılardır. Bu yüzden mecliste grubu bulunan siyasi partilerin bu konuda bir araya gelerek ortak bir konsensüs oluşturmaları şarttır. Bu işin başka bir çözümü yoktur.”




26 Ağu 2016 - 17:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.