Tıp Bayramı kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık binası Toplantı Salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

14 Mart Tıp Bayramı kutlama programına Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şerife Koçyiğit, Bolu-Düzce Tabipler Odası Başkanı Fatih Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra ise okul öğrencilerinin müzik dinletisi yer aldı. Programın devamında Tıp Fakültesi öğrencileri adına Ali Can Özkan bir konuşma yaptı ve 14 Mart Tıp Bayramı'nın kendileri için çok önemli bir gün olduğunu kaydetti.

Törende konuşma yapan Bolu - Düzce Tabipler Odası Başkanı Fatih Demir, İl Sağlık Müdür Vekili Şerife Koçyiğit ve AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu da hekimliğin önemine değinerek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise "Yaratılanların en şereflisi insandır ve bu insanların hem fiziki hem de ruhani dermansızlıklarını çözen de hekimlerdir" diyerek başladığı konuşmasında, hekimliğin kutsal bir meslek olduğundan söz ederek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş ise tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında "Biz, insana hizmeti esas alan büyük bir medeniyetin bugünkü nesliyiz, temsilcileriyiz. Bu medeniyette asıl olan mahlûkatın en şereflisi insana hizmet etmektir. Bu hizmeti en başta yerine getiren, insanların doğumundan ölümüne kadar her safhasında kendini teslim ettiği ve kendisine güvendiği meslek mensupları olan hekimlerimiz, sağlık görevlilerimizdir. Bunun için görevleri süresince insanların en fazla hayır duası alan meslek mensuplarısınız. Bir milletin geleceğini inşa eden iki temel unsur var. Bunlardan birincisi sağlık görevlilerimiz, ikincisi öğretmenlerimiz. Sağlık görevlilerimiz öğretmenlerden sonra en kalabalık camiamızı oluşturuyorlar ve insanımıza hak ettiği şekilde, hak ettiği değerde hizmet vermeye çalışıyorlar. Sizlerin çabaları sayesinde çok önemli mesafeler kat ettik. Türkiye 15- 20 yıl önce sağlık hizmetlerinde gerçekten ileri görülemeyecek bir seviyedeydi. Ancak son yıllarda sağlanan önemli gelişmeler neticesinde sağlık sektörüne çok önemli yatırımlar yapıldı. 15-20 yıl önce bütçemizden sağlığa ayrılan pay %10’lar seviyesindeyken şimdi % 17 seviyelerine geldi. Gelecek nesillerimizin ruh sağlığı, beden sağlığı sizlerin ellerinde. Bu emaneti en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum, sizlere güveniyorum. Karşılaştığınız zorluklarda da dayanışma içerisinde, birlikte el ele vererek birçok güçlüğü aşacağınıza inanıyorum. Tıp Bayramınızın sizlere hayırlı olmasını, geleceğin tüm tıp camiasına huzurlu, mutlu, güzel günler getirmesini diliyorum." dedi.

Daha sonra ise Bolu-Düzce Tabipler Odası tarafından meslekte 40 yılını dolduran Dr. Cevdet Top, Dr. Seyfullah Yıldırım, Dr. Mehmet Nusret Demircan ve Dr. Mesut Kalaycıoğlu'na plaket verildi.

Programın sonunda ise 2013-2014 eğitim yılında dereceye giren öğrencilere takdirnameleri verildi. HABER MERKEZİ


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.