Tırnakçılık şebekesini Bolu polisi çökertti

Tırnakçılık yöntemiyle bir vatandaşın parasını dolandıran bir kadın 3 kişilik şebeke Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi’nin deneyimle dedektiflerinin üstün başarısı sayesinde Gölyüzü Mahallesinde yapılan büyük operasyonla çökertildi. Çete elemanları arasında yaşanan kovalamaca nedeniyle Gölyüzü Mahallesi ve D-100 Karayolu bir müddet trafik akışına kapandı. Zanlıların aylar önce Gerede ilçesinde iki esnafı “Tırnakçılık” yöntemiyle dolandırdığı belirlendi.

ÖZEL HABER: Kasım ŞAHİN

İstanbul ilinde 34 plakalı bir araçla yola çıkan ve yol güzergahında bulunan şehir merkezlerine uğrayarak “Tırnakçılık” yöntemiyle esnaf ile vatandaşları dolandıra dolandıra Bolu’ya gelen B.A., M.K. rumuzlu iki erkek ile suça karışan E.Ç. isimli kadını Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi’nin deneyimli ekibi takibe aldı. 34 plakalı araçla Bolulu vatandaşların ve esnafların parasını dolandırmaya çalışan şebekeyi Gölyüzü Mahallesinde sıkıştırdı. Bir müddet polis ekipleri ile Tırnakçıların kullandığı araç arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı.

Asayiş ekiplerinin tecrübeli polisleri kaçmaya kalkışan aracı Babacan market önünde kıstırarak çevresini kuşattı. Ancak, bu arada araç içersinde bulunan biri kadın üç kişilik şebeke yaya olarak kaçmaya çalışsa da ekipler hemen zanlıları kıskıvrak yakaladı. Bu esnada Gölyüzü Mahallesi ile D-100 Karayolu operasyon nedeniyle kısa süreli trafik akışına kapandı.

Gözaltına alınan 3 zanlının çok sayıda tırnakçılık yapmak suretiyle çok sayıda vatandaşı dolandırdığı ve kabarık suç kaydı bulunduğu aynı kişilerin 25 Mayıs 2014 tarihinde Gerede ilçesinde iki esnafın parasını dolandırdığı kamera kayıtlarından ortaya çıktı. Bolu’daki sorgulamaları tamamlanan biri kadın 3 zanlı Gerede Adliyesi’ne sevk edildi.

25 Tem 2014 - 18:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.