Trüf Mantarı çalışmaları bitti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Dünya gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı bulan trüf mantarının ülke ekonomisine kazandırılması için 2014 yılında uygulamaya koyduğu “Trüf Ormanı Eylem Planı” çerçevesinde yurt genelinde trüf ormanları kurmaya devam ediyor.

HABER:Aysun Beykoz

20 Dekarda Trüf Ormanı Hazır

2017’de Merkez’e bağlı Banaz Köyü’nde kurulması planlanan 20 dekarlık sahada çalışmalar tamamlandı.Trüf ormanı kurma çalışması kapsamında sahayatrüf mantarı aşılanmış meşe fidanları dikildi. Yüksek ekonomik değere sahip trüf mantarının yapılacak yeni çalışmalarla yayılış alanlarının artırılması ve suni ormanların kurulması hedefleniyor.

“Binlerce Avroya Alıcı Buluyor”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,trüfün ekonomik değerine dikkat çekerek “Trüf mantarıkokusu ve benzersiz aromasından dolayı çok eski zamanlardan beri mutfak kültürü ve parfümeri sanayinde ayrıcalıklı yer tutuyor.Bu mantarın kilosu piyasada binlerce dolara kadar alıcı buluyor. Ayrıca dünyada üretim alanı daralırken mantara talep artıyor.Bakanlık olarak yöre insanına bu alanda eğitim ve imkân vererektrüf üretiminde Dünya piyasasına hâkim olmak istiyoruz” dedi

20 Nis 2017 - 10:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.