TSO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri

İlimizdeki işletmeleri dış ticaret süreçleri ve dış ticarette devlet desteklerine hakkında bilgilendirmeye yönelik olarak Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde dış ticaret semineri gerçekleştirilecek.

Haber: Semih BAYKAL

Bolu’nun dış ticaret kapasitesini ve hacmini geliştirmek amacıyla, işletmelerin dış ticaret süreçleri, dış ticaret yapan kuruluşlara sağlanan devlet destekleri ve yardımları hakkında bilgilendirilmesi amacıyla her yıl Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde gerçekleştirilen dış ticaret bilgilendirme seminerlerinden yenisi, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek.

Gerçekleştirilecek olan seminerde, Ekonomi Bakanlığı, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Türk Eximbank yetkilileri tarafından, ihracat mevzuatı/dahilde ve hariçte işleme rejimleri, ihracatta sağlanan devlet yardımları, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin desteklenmesi ile yurt dışı birim, marka ve tasarım destekleri hakkında bilgiler verilecek; ayrıca Türk Eximbank’ın ihracat kredi sigorta ve garanti programları katılımcılara tanıtılacak.

Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, 28 Mart 2016 Pazartesi günü 13.00 – 17.45 saatleri arasında Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan eğitim seminerine dış ticaret yapan ve yapmak isteyen firmaların yanı sıra bahsi geçen başlıklarda bilgi sahibi olmak isteyen ilgililer davet edildi. Ön kayıt esaslı seminere katılmak isteyenlerin 25 Mart 2016 tarihine kadar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliğine ön kayıtlarını yaptırabilecekleri ifade edildi.

21 Mar 2016 - 17:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.