Türkiye’nin kaynakları sermayenin emrine sunuluyor

CHP Bolu Merkez ilçe başkanı Faruk İyigün AKP iktidarının 2002-2012 yılları arasında, son 25 yılda yapılan özelleştirmelerin yüzde 80’ini tek başına gerçekleştirdiğini söyleyerek, “AKP halkın vergileriyle...

CHP Bolu Merkez ilçe başkanı Faruk İyigün AKP iktidarının 2002-2012 yılları arasında, son 25 yılda yapılan özelleştirmelerin yüzde 80’ini tek başına gerçekleştirdiğini söyleyerek, “AKP halkın vergileriyle oluşturulan kamu varlıklarını ve hizmetlerini sermaye güçlerine teslim ediyor” dedi.

CHP Bolu Merkez ilçe başkanı Faruk İyigün Türkiye’de gerçekleştirilen özelleştirmelerin Telekom örneğinde olduğu gibi rasyonellik taşımadığını ifade etti. Türkiye’deki sağ iktidarların ‘zarar ediyor’ bahanesine sığınarak Türkiye’nin milli kaynaklarını yabancı sermaye ve yerli ortaklarına ederinin çok altında vermeye devam ettiğini söyleyen İyigün;” Açıklamalara göre son on yılda yaklaşık 4,5 milyar lira kâr eden köprü ve otoyollardan bu süre içinde elde edilen gelir artışı yüzde 250’dir.
İhaleyi alan ortaklık ise, 25 yıl boyunca yalnızca 5,7 milyar dolar ödeyecektir. Ancak bu satış, otoyol ve bağlantı yolları üzerindeki hizmet tesislerini, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıklarını da kapsamaktadır. Bu varlık ve hizmetlerden elde edilen gelirler açıklanmadığı gibi hizmet bakım alanlarının ticari işletmelere dönüştürülmesiyle elde edilecek gelirler kamuoyunca bilinmemektedir”
dedi.

Karayolu çalışanlarının geleceği sermayenin insafına bırakıldı

İyigün; “ Halkın malı olan ve kâr eden işletmelerin satışıyla, kamunun zarar ettirildiği, kamu kaynaklarının özel sektöre aktarıldığı açıktır. Ödediği vergilerin asgari karşılığı olan ucuz, kaliteli ve güvenli ulaşım hakkı halkın elinden alınmış, yüksek akaryakıt fiyatları yanı sıra halk yollar için de soyulur hale gelmiş, karayolu çalışanlarının gelecekleri de sermayenin insafına bırakılmıştır. Ülkemizin ve halkımızın gerçek çıkarları ve geleceği, serbestleştirme ve özelleştirmelerin durdurulmasından, kamusal varlık ve hizmetlerin kamuya yeniden kazandırılmasından ve topluma bedelsiz hizmet eder hale getirilmesinden geçmektedir.” Şeklinde konuştu.

20 Ara 2012 - 19:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.