UTEFBolu’da temsilcilik çalışmalarına başlıyor

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu(UTEF) Bolu Şube Başkanı Satılmış Akman, federasyon hakkında bilgi vererek, ilçelerde şube açma çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Haber: Kasım Şahin

Antalya merkezli ulusal ve uluslararası düzeyde tüm engelli, yaşlı ve kimsesiz insanların sosyal, ekonomik, kültürel, sportif, hukuki ve mesleki yönden toplum ve çalışma hayatına kazandırılması, ortak hak ve menfaatlerin korunması, üye dernekler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanması, anayasa ve diğer ilgili kanunlara uygun olarak toplumsal fayda oluşturma amaçlarında olan Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu(UTEF) ilimiz Bolu’da merkez şubesini geçtiğimiz aylarda açtı. UTEF Bolu Şube Başkanı olarak atanan Satılmış Akman, yazılı bir açıklama yaparak federasyon ile alakalı bilgi verdi. Akman açıklamasında şunları belirtti: “Bildiğiniz gibi toplum hayatının devamı için üretmek gereklidir. Bu nedenle insanlar yaşamlarını karşılamak için iş birliği yapmak dayanışma içinde olmak zorunda kalırlar.Birbirlerinin ürettiklerinden hizmetlerinde yararlanırlar. Okullar, kooperatifler, vakıflar, Federasyonlar, Dernek işbirliği ve dayanışmanın birer örnekleridir. Yardımlaşma ve dayanışma toplum fertlerinin sahip olması gereken en güzel özelliklerdendir. Eğer çevremizdekilerle sürekli yardımlaşma içerisinde olursak hem daha mutlu hem de daha huzurlu oluruz. Bireysel ve toplumsal olarak yardımlaşma ve dayanışma insan açısından büyük önem taşır. Bu nedenle günlük hayatımızda ihtiyacı olanlara yardım etmekten geri kalmayalım. Birbirlerimize her şekilde faydamız dokunabilir. Lütfen hayatlara dokunmaktan çekinmeyin ‘Bir ben ne yapabilirim’ demeyin. Varlığınız bile yeterli olur çoğu zaman sosyal medyada farkındalık yaratmak bile ciddi bir faydadır. Yapılacak çok iş var. Her alanda her kesimden insana ihtiyaç var. Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Merkez, il Başkanları, ilçe Başkanları ve Uluslararası Temsilci Başkanlarımızla birlikte makamla, koltukla, şöhretle işimiz yok. UTEF Ailesi olarak ‘Dünya malı dünyada kalır’ bilincinde bir STK ve gönüllü kuruluşuz ve biz halkımızla bir aile olduğumuzu bilenlerdeniz.

1 Eylül 2018 tarihinde ‘UTEF’ Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Merkez Başkanı Mutlu Mete Kaçar, imzasıyla Bolu il Başkanlığına yetki belgesi ile görevlendirildim. Bolu Şubesi için gerekli kanuni işlemlerimiz yapıldı ve büro yer temini konusunda da yardımcı olması adına Bolu Belediye Başkanlığına dilekçe ile başvuru yaptık. UTEF - Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Bolu il Başkanlığı olarak Bolumuzdaki kamu kurum kuruluşları, STK kuruluşları, özel sektör iş sahiplerimizle, değerli halkımızla işbirliği içerisinde bulunup hayırlı işlere ve projelere imza atacağız. Özellikle maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın ve iş dünyasından vatandaşlarımızın bizlere destekte bulunacaklarını ümit ediyor, bu kutsal görevimizde Cenab-ı Allah’ın yar ve yardımcımız olmasını diliyorum. Ayrıca UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Bolu il Başkanlığı olarak çalışmalarımızı, etkinliklerimizi daha geniş bir alanda gerçekleştirmek için Bolu’muzun ilçelerinde de temsilcilikler açmayı istiyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olmak isteyen, bizimle çalışmaK isteyenlerin diledikleri zaman şahsıma ulaşabileceklerini belirtmek istiyorum. Biz hep birlikte bir aileyiz.”

08 Kas 2018 - 09:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.