Vahşetin 24. Yılı

Türk Ocakları Bolu Şubesi Başkanı Zenginbal 24. Yılına giren Hocalı katliamının Türk dünyasının ortak acısı olduğunu söyledi. Gerçeklerin ortaya çıkması için arşivlerin incelenmesi gerektiğini ifade eden Zenginbal, Ermeni diasporasının ve onların tetikçilerinin tarihsel gerçekleri göz ardı ederek tüm dünyayı aldatmaya yönelik çalışmalarının başarıya ulaşamayacağını kaydetti.

Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zenginbal 1992’de Ermeniler tarafından Hocalı’ya yapılan katliamın yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada bu katliamı şiddetle kınadığını söyledi.

Hocalı soykırımının Türk Dünyasının ortak acısı olduğunu söyleyen Zenginbal şunları kaydetti:

“TÜRK DÜNYASININ ORTAK ACISI ‘HOCALI SOYKIRIM”’

“Ermeniler, 1915 - 1920 yılları arasında uyguladıkları Türk katliamını 1992 yılında bir kez daha uygulamışlardır. Ermeni güçleri, 1992 yılının 25 Şubat’ını 26 Şubat’a bağlayan gecede eski Sovyet İttıfakı Silahlı Kuvvetleri’ne ait 366. Alay’ın da desteği ile Hocalı kasabasına saldırılmıştır. Saldırıda bulunan insanlıktan nasibini almamış caniler, kasabanın giriş ve çıkış yollarını kapatarak, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 Türk evladını şehit etmişlerdir. Bu hain saldırıda 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişinin ise kayıp olduğu belirtilmiştir. Asker sivil ayrımı yapılmadan, kadın, çocuk ve yaşlıların birçoğu yakılmış, gözleri oyulmuş, kafaları kesilmiş, hamile kadınlar ise diri olarak karınları yarılmış ve ceninleri vahşice öldürülmüştür. Türk milleti olarak mert olan düşmandan hiç çekinmedik, çekinmeyiz de. Ama kalleş, namert düşmandan çok çektik ve çekiyoruz da. Alçakların ancak çocuklara, kadınlara, yaşlılara gücü yeter. Bu nasıl bir kin! Allah’a çok şükür ki tarih boyunca böyle bir millet olmadık, olayımız da. Sözüm ona aydın müsveddeleri ne kadar yırtınırsa yırtınsın güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim tarih arşivlerimiz herkese açık. Siz de arşivlerinizi dünya kamuoyuna açın da ak ile kara belli olsun.

Hocalı’da insanlık dışı katliam yaşanmıştır. Bir ermeni doktor olan Zori Balayan ‘Ruhumuzun Canlanması’ adlı kitabında vahşetin boyutlarını yazmıştır. Bu zevat, kitabında 13 yaşında olan çocuğu nasıl öldürdüğünü yazabilecek kadar cani. Bu katliamı Memorial İnsan Hakları Savunma Merkezi ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirmiştir. Akıllara durgunluk veren ise Ermenistan’ın şu anki Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da soykırıma katılmış olmasıdır. Bu durumdan da anlaşılacağı üzere soykırıma katılanlar cezalandırılmamış aksine mükâfatlandırılmıştır. Bu vahşeti, Azerbaycan, Meksika, Pakistan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Peru, Honduras, Sudan ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği soykırım olarak; ABD’nin 13 eyaleti de katliam olarak tanımlamıştır.

ARŞİVLER İNCELENMELİ”

Kendi vatanlarında huzurlu ve özgür bir yaşam sürmekten başka arzuları olmayan sivil halka böylesine alçakça ve insanlık dışı saldırıda bulunanları şiddetle kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki bütün dünya bu insanlık dışı vahşetin, soykırımın sorumlularını ve destekçilerini nefretle hatırlayacaktır. Siyasi amaçları ve çıkarları uğruna gerçekleri görmezden gelerek Ermenilerle ilgili sözde soykırım safsatasının peşine düşen ülkeleri tüm dünyanın gözleri önünde 1992 yılında gerçekleşen Hocalı soykırımını okumaya; fotoğraflarını, delillerini incelemeye davet ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki Ermeni diasporasının ve onların tetikçilerinin tarihsel gerçekleri göz ardı ederek tüm dünyayı aldatmaya yönelik çalışmaları başarıya ulaşamayacağı gibi Hocalı’da gerçekleştirilen soykırımı da unutturamayacaktır.

HOCALI’YI UNUTTURMAYACAĞIZ”

Hocalı Türk Dünyasının ortak acısıdır. Bu acı diri tutulmalıdır. Bunun için başta Bolu’muz olmak üzere tüm illerimizde anıtlar dikilmelidir. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu bu gün doğu ve güneydoğuda bölücülere destek veren Ermenilerden görmekteyiz. Millî duyguların törpülenmeye çalışıldığı, Türküm demenin ırkçılık olarak görüldüğü, millî bilincin yok edilmesine yönelik çalışmaların sistematik hâle getirildiği günümüz Türkiye’sinde, tüm dünyada olduğu gibi, Hocalı katliamı unutturulmaya çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki kurulduğu 1912 yılından beri millî değerlerin yüceltilmesi ve millî bilincin korunması adına çalışmalar yapan Türk Ocakları Hocalı’yı unutmayacak ve unutturmayacaktır. Türk Ocağı Bolu Şubesi olarak, Ermeni silahlı çeteleri tarafından 24 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda yapılan soykırım amaçlı katliamı şiddetle kınıyor, Hocalı’da Ermeni saldırılarıyla şehit olan soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. HABER MERKEZİ

26 Şub 2016 - 16:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.