Vali Zahteroğulları, Bolu halkının bayramını kutladı

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Değerli Bolulular Kurban bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum” dedi.

Vali Zahteroğulları mesajının devamında şu açıklamayı yaptı; Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağdır. Milli ve dini değerlerin, gelenek ve göreneklerin günden güne unutulduğu günümüzde, bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duyguları kuvvetlenmekte, birlik ve beraberlik şuuru güçlenmektedir.

Sevincimizi bayramlar vesilesiyle çoğaltmak, neşeyi yediden yetmişe, konu komşu herkese ulaştırmak, başkasının mutluluğu ile mutlu olmayı bilmek, acılarını paylaşmak büyük milletimizin asli karakteridir.

Bu kutsal günleri fırsat bilerek, tarih boyunca olduğu gibi bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerleri yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek ve kardeşlik duygularımızı geliştirmek için daha çok çaba göstermeliyiz.

Bayramda, aile büyüklerine, akrabalara, komşulara, arkadaş ve dostlara hürmet ve muhabbetimizi gösterelim. Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların ve kimsesizlerin bayramlarını tebrik edip, onların tebessümüyle bayramımızı aydınlatalım. Yaralı gönüllere, umutsuzluğa kapılanlara sevgi ve şefkat eli uzatıp manevi şifa sunalım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim. Muhtaç ve kimsesizlere yardım eli uzatalım.

Bayram sevincimizin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için vatandaşlarımıza trafikte daha dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını özellikle hatırlatmak istiyorum. Kutsal Hac görevini yerine getiren vatandaşlarımızın ülkemize sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Bu mübarek günlerde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Herkesin huzur içinde, ailesiyle, tüm sevdikleriyle, acı ve kederden uzak güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyor, bu duygularla bütün vatandaşlarımızın, kamu görevlilerimizin ve Basın mensuplarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum.

02 Eki 2014 - 20:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.