Vatandaşa daha iyi hizmet nasıl verilir?

Bolu Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcıları ve tüm kurum müdürleri ile bir araya gelerek ‘Vatandaşlara daha iyi ve kaliteli nasıl hizmet sunulabilir? Vatandaş memnuniyetien üst seviyeye nasıl çıkartılabilir?’ noktasında bir toplantı gerçekleşirdi. Toplantıda bir konuşma yapan ve bu konunun önemine değinen Vali Baruş, "Bir taraftan devlet ile hükümetimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirirken diğer taraftan ise kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin artırılacağı, vatandaşımızın ihtiyaçlarının zamanın

Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında Valilik Abant Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıyaVali Yardımcılar ile Bolu'daki tüm kurumların müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve bu konuya büyük önem verdiğini belirten Bolu Valisi Aydın Baruş, "Kamuda görevli yöneticiler olarak kamu hizmeti ifa ediyoruz. Kamu hizmeti de devletin vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve ihtiyacı olan temel hizmetleri sağlamak için yürüttüğü faaliyetlerin adıdır. Kamu hizmetlerinin yürütülmesi konusunda hepimize tevdi edilmiş görevler var. Mevzuatta ve devletimizin çıkarmış olduğu alt düzenlemelerle hepimize yüklediği görevler var. Bunun yanında aynı zamanda vatandaşa yönelik çalışmalarımız konusunda da vatandaşın bizlerden beklentileri var. Yani yöneticiler olarak görev ve sorumluluklarımız çift yönlü. Bir taraftan devlet ile hükümetimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirirken diğer taraftan ise kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin artırılacağı, vatandaşımızın ihtiyaçlarının zamanında ve yerinde görüleceği bir anlayışın yerleştirilmesi çok önemli" şeklinde konuştu.

"KİMSE BEN BU MEVKİYİ HAK ETTİM DÜŞÜNCESİNDE OLMAMALI"

Kendilerine verilen sorumlulukların belli meziyetlere sahip oldukları için verilmediğini sözlerine ekleyen Vali Baruş, "Yönetici konumuna gelmiş bir arkadaşımız, bu mevkiyi hak ettim, benim özel meziyetlerim var, o yüzden buraya geldim gibi düşüncelerde olmamalı. Aksine bize verilen görev ve sorumluluklar vatandaşımıza en iyi hizmeti verebilmemiz için verilen sorumluluklardır. Bizler hepimiz birer emanetçiyiz. Devletimiz ve hükümetimiz bizlere güven duyarak bu görevleri tevdi ettiler ki, bu emaneti taşıyacağımıza kanaat getirdiler ki bu görevlere bizleri layık gördüler. Dolayısıyla bu emaneti, bu güveni boşa çıkarmamak için de mevzuattan kaynaklanan sorumlulukları yerine getirdiğimiz gibi, aynı zamanda da vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek ve günlük hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Vatandaşa daha kaliteli hizmeti nasıl götürürüz bunun endişesi içinde olmamız gerekiyor. Yoksa yönetici olmanın bir anlamı yok. Rutin olarak yürütülen işler sorumluluğumuzu yerine getirme yönünde yeterli kabul edilecek işler olmayacaktır. Dolayısıyla biz artık bize verilen görevleri toplumun hizmet ihtiyacına yönelik en iyi şekilde nasıl yorumlayabiliriz, nasıl yerine getirebiliriz kaygısı içinde olmamız gerekiyor. Bu konulardaendişesi olan arkadaşlarımız varsa ki olmalı o zaman normal rutin görevlerimiz dışında bu kaliteli hizmeti nasıl sunarız düşüncesi içerisinde geliştireceğimiz düşünce ve projeler çok önemli. O açıdan da burada bulunan bütün daire amiri arkadaşlarımızın bu düşünceyle hizmet etmesini temenni ediyorum ve yapacakları çalışmalarda hepinize kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında daire müdürleri vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması, İlin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması bakımından faydalı projelerin geliştirilmesi, hizmet verimliliğinin artırılması, vatandaş memnuniyetinin en üst seviyeye çıkartılması, İlin ekonomik ve sosyal hayatını canlandıracak faaliyetlerin geliştirilmesi hususlarında 2016 yılında hayata geçirilmesi planlanan projelerinisunum halinde aktardı. HABER MERKEZİ


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.