Velilerden “Dede” için eylem

Bolu Canip Baysal İlkokulu velileri ve Okul Aile Birliği yöneticileri okul müdürü Hayati Dede’nin yüksek puan almasına rağmen görevden alınmasına tepki gösterdiler. Dede’nin resmini taşıyan veliler Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 100 metre mesafede eylem yaparak, okul müdürlerinin tekrar görevine iade edilmesini istediler.

Velilerden “Dede” için eylem
Haber albümü için resme tıklayın
Haber: Kasım ŞAHİN

Okul Müdürü Hayati Dede’nin haksız yere görevden alınmasına tepki gösteren veliler ile Okul Aile Birliği yöneticileri dün Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yüz metre uzaklığında bir eylem gerçekleştirdiler. Yaklaşık 30 kadar velinin toplandığı eylemde bir konuşma yapan Canip Baysal İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Saliha Kereci, “Bizler sağlık mahallesi Canip Baysal İlkokulu velileri olarak okulumuzdan başarısız kabul edilerek görevine son verilen okul müdürümüz Hayati DEDE'YE destek için bu açıklamayı yapmayı zorunlu hissediyoruz. Öncelikli olarak Bizler sağlık mahallesi Canip Baysal İlkokulu velileri olarak hiçbir grubun ya da kişinin yönlendirmesi ile burada bulunmuyoruz. Yıllardan beri harabe, yıkık dökük olan okulumuzu bireysel gayretleri ile bugünkü durumuna getiren okul müdürümüz birtakım kirli hesaplara kurban edilerek görevine son verildi. Bizler sağlık mahallesi halkı olarak çocuklarımızın iyi ortamlarda eğitim görmesini istiyoruz. Bunun da iyi bir idareci ile olduğunu biliyoruz. Bizler okul aile birliği, olarak müdürümüze tam puan verdiğimiz halde İl Milli Eğitim müdürlüğünden düşük puan verilerek başarısız sayılmasını hazmedemiyoruz. Ona düşük puan verenleri ve sebeplerinin açıklanmasını istiyoruz. Onun nasıl bir müdür olduğunu öncelikle bize sormalarını beklerdik. Okul müdürümüz görevine son verildiğinden beri çocuklarımızın ve bizlerin belirsiz durumunda bulunmamız bizleri son derece rahatsız etmektedir” dedi.

Kereci açıklamasını şöyle tamamladı; “Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini bilmiyoruz ama duyumlarımız çok rahatsız edici boyutta. Biz daha önce bu konuyla ilgili olarak Bolu valiliği ile, il milli eğitim müdürümüz ile ve siyasi parti il başkanları ile görüştük. Ama ne gariptir ki bizde eğitim öğretimin kimsenin çok ta umurunda olmadığı izlenimi oluştu. Elbette okulumuz idarecisiz kalmayacak bunu da biliyoruz ama uyum içinde çalışırken tam eğitim öğretim rayına oturdu derken bizlere bunu reva görmelerini hazmedemiyoruz. Bundan sonra sağlık mahallesi Canip Baysal İlkokulu velileri olarak okul müdürümüzün tekrar aynı görevine iade edilmesini istiyoruz. Başarısız diye onuruyla oynadığınız okul müdürümüzün okulumuz için neler yaptığına oturduğunuz yerden siz değil, mahalle halkı olarak biz karar verelim. Bu duygularla bu zamana kadar yalnız bırakmadığımız okul müdürümüzün hep yanında olduk, bundan sonra da bu tutumumuzun bu şekilde olacağının bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Saliha Kereci, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne velilerden toplanan 225 imzalı dilekçeyi de verdiklerini belirterek, “Dilekçeyi vererek neden müdürümüzün görevden alındığını ve kendisine verilen puanlamaların gösterilmesini talep ettiğimiz bizlere, ‘Sistem bozuk bakamıyoruz’ diyerek saçma sapan bahanelerde bulundular. Müdürümüz eski görevine gelinceye kadar eylem yapacağız” dedi. Veliler ve okul aile birliği yöneticileri açıklama sonrası sessizce dağıldılar.



19 Eyl 2014 - 18:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

06

münevver can - helel olsun canip baysalın velilerine çalışan müdüre böyle sahip çıkılır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 18:50
05

yürekli insanlar - canip baysal okul aile birliği başkanını ve velilerini müdürlerine vermiş olduğu destekten dolayı kutluyorum işte insanlık bu.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 18:50
04

örnek bir davranış - diğer okul aile birliği başkanlarına bu davranışınız kapak olsun her kes kendi gölgesinden korkuyor umurlarında değil sizi tebrir ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 18:50
03

paha biçilmez değerli okul müdülerimiz - bu mesele sadece müdürlerin kendi meselesi değil bu tatsız durumdan okulun öğretmenleri öğrencileri velileride etkilenecek çok zor günler onları bekliyor allah kolaylık versin sizlere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 18:50
02

saliha hanım hariç - sn okul aile birliği başkanları birlikte hizmet için yola çıktığınız okul müdürlerinin niye yanında değilsiniz havasın dan yararlanırken iyiydi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 18:50
01

karanlık liste - değerli 57 müdürümüze kimler kaç puan vermiş elbet bir gün açıklanacak hiç bir şey gizli kalmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 18:50