Ya kazanacağız! ya kazanacağız!

CHP Bolu Parti Okulu Seçime Yönelik Sandık Çevresi Örgütlenmesi eğitimi toplantısında konuşan CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan;” Yerel seçimlere 1977’den bu yana ilk kez yerel seçimde bir milletvekili çıkarmış olarak giriyoruz, moral motivasyonumuz iyi. 2009’da kendim adayken ne kadar çalıştıysam bu seçimlerde de o kadar çalışacağım.” Dedi.

Ya kazanacağız! ya kazanacağız!
Ya kazanacağız! ya kazanacağız!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Haber; Ayşe Muş

CHP Bolu Parti Okulu Seçime Yönelik Sandık Çevresi Örgütlenmesi eğitimi gerçekleştirildi. Toplantıda partililerinin sandıklara sahip çıkmalarının önemine değinen CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan; “Sandık çevresi sorumluluğu işini ciddiye alırsak kazanacağımız çok şey var. Örneğin 1 nolu sandıkta 350 seçmen var. Bunların 70’i bize, 90’ı AKP’ye, 40’ı MHP’ye vermiş oylar dağılmış. Her sandıkta bizzat eve gidip ikna ederek her sandık çevresi sorumlumuz 5 oyu bize verdirirse bin 650 ekstra oy almamız demek. Hele yerel seçimlerde benim tahminime göre 2 parti ayrışacak bu, 3 bin-3 bin 300 civarı oyun yer değiştirmesi demektir. Bu bir partinin seçimi kazanması demektir. Şartlarımız 2009’dan daha iyi. Türkiye’deki oy oranımız iddia ediyorum, 2009 dönemindeki oranımızdan daha yüksek. Yerel seçimlere 1977’den bu yana ilk kez yerel seçimde bir milletvekili çıkarmış olarak giriyoruz, moral motivasyonumuz iyi. Partinin maddi gücü o zamana göre daha iyi. Genel Merkez’den de katkı almaya başladık, üye sayımız arttı. Türkiye’deki oy oranımız arttı.” Diye konuştu.

“CHP’nin en etkili seçim çalışmasını yapacağız”

“Bolu’da son derece başarısız bir yerel yönetim vardır” diyen Özcan; “Dolayısıyla elimizde her şey var. Şeker var un var. Bize helva yapmak düşüyor. Bu zor bir görev ama başladıktan sonra keyif alacaksınız çünkü somut olarak bir şeyler kazandırdığınızı göreceksiniz. Siyasal anlamda elimizdeki pastayı büyütelim. Yerel seçimleri kazanırsak hepimiz göğsümüzü gere gere dolaşacağız. Bunun için uğraştım. Bu belediye başkanının seçilmesi için uğraştım diyeceksiniz. Aradan 10 sene sonra bile bunu anlatabileceksiniz. Ben söz veriyorum hangi konuda yardım isterseniz ben 3 ay kesintisiz buradayım. Bu seçimler çok önemli ben de burada aktif olarak bulunacağım. Bugüne kadar tek ekip çalıştık. Ben de bir ayrı ekiple gece gündüz sokak sokak Bolu’da çalışacağım. 2009’da kendim adayken ne kadar çalıştıysam o kadar çalışacağım. Bugüne kadar hiç vitamin kullanmadım. Ama size söz veriyorum, doping de yapacağım, cebimde 3-4 tane vitaminle dolaşacağım. Göreceksiniz bu coğrafya, Bolu, CHP’nin en etkili seçim çalışmasını yapacak. Buna bütün seçimler dâhil. O anlamda size sorumluluk çok fazla düşüyor” şeklinde konuştu.

Bolu belediyesini mutlaka kazanacağız

Toplantıda konuşan CHP Bolu İl başkanı Fügen Kara ise “Parti Okulumuz Türkiye’nin dört bir yanında dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyor. Genel Merkezinden il ve ilçe yöneticilerine, Belediye Başkanlarından en yeni üyesine değin emek vererek kazanılacak seçimlerin temeli Parti Okulumuzda atılıyor. Bilimsellikten ve bilgiden uzak mevcut iktidarın karşısına donanımlı, bilinçli, sağduyulu, çalışkan, emeğiyle kazanan, mücadeleci ve bilgi birikimi yüksek kadrolarla çıkmak için, her hafta Türkiye’nin başka bir noktasında eğitimler yapılıyor, en doğru sistemi oturtmak için projeler geliştiriliyor.” Diye konuştu. Kara “ CHP, yurttaşlarımızın hayatına, kalbine, ellerine dokunuyor. Köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle yapılacak özel projelerle, yurttaşlarımızın sorunlarına sözlü değil, geçici değil, kalıcı çözümler üretiyor. Atatürkçü çizgisinden asla taviz vermeden, dünyanın tüm sosyal demokrat partileriyle işbirliği içinde emin adımlarla zafere yürüyor. Sadece yeni belediyeler kazanacak değil, kazandıktan sonra uzun yıllar kaybetmeyecek çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Bizler bugün tüm üyelerimizle el ele vererek, 30 Mart 2014 tarihinde ulaşacağımız zafere nasıl yürüyeceğimizi paylaşmak için toplandık. Sandık Çevresi Örgütlenmesi sistemi ile tüm örgütümüzü en dinamik ve aktif şekilde nasıl harekete geçirebileceğimizi anlatmak için buradayız. Birazdan parti okulu eğitmenlerimiz tarafından anlatılacak sistemin en değerli parçaları sizler olacaksınız. Mahallelerinizde, sandıklarınızda bulunan seçmenlere dair yapacağınız ziyaretlerle, çalışmalarla ve tespitlerle, partimizin çalışmalarını sizler de yönlendireceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi artık sadece yukarıdan aşağıya inecek görevlerle değil, üyelerin tercihleri ve fikirleriyle yönlendireceği yönetimlerce yönetilecek. Atatürk devrimleriyle cumhuriyetin ve demokrasinin kök saldığı Türkiye’de, ne yazık ki diktatörlük özlemi duyan iktidara karşı kazanacağımız zaferin mimarı, parti içi demokrasimiz ve çalışkan örgütümüz olacaktır. Nasıl ki 34 yıl sonra tekrar bir milletvekili çıkardıysak Bolu belediyesini de kazanacağız” biçiminde konuştu.







04 Tem 2013 - 21:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.