Yeni av sezonu açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, Türkiye genelinde yeni av sezonunun 21 Ağustos 2021 tarihi itibari başladığı duyuruldu.

Haber: Aysun Beykoz

Türkiye genelinde av sezonu, 21 Ağustos 2021 tarihinde başladı. Merkez Av Komisyonu, kara avcılığıyla ilgili usul ve esasları belirledi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Tüm bölgelerimizde aynı gün 21 Ağustos 2021 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Av günleri sınırlandırıldı

Karar gereğinde; Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde, idari tatiller de dâhil olmak üzere, av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecek.

Belge şartı aranıyor

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için “Avcılık Belgesi” almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini, İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekiyor. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.

25 Ağu 2021 - 15:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.