YENİÇAĞA’YA 1500 KİŞİLİK YENİ CAMİ YAPILACAK

1952 yılında ibadete açılıp, 64 yıldır ibadet edilen Yeniçağa Merkez Yeni Cami yıkılarak yerine hayırsever Meliha Dalgıç’ın katkılarıyla mevcut caminin tarihi dokusuna uygun, 1500 kişilik yeni bir cami yapılacak.

30.12. 2016 tarihinde kılınan son Cuma namazı ile ibadete kapatılan caminin iç kısmı tamamen yıkılmış olup, çatısından başlanarak, duvarları yıkılacak. Hafriyatından sonra yeni caminin temeli atılarak, cemaat kapasitesi yaklaşık 1500 kişilik tarihi dokusuna uygun olarak yeniden yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, "Yeniçağa Merkez Yeni Camimiz 64 yıldır ilçe halkımızın ve e-5 karayolu üzerinde bulunması münasebetiyle de yoldan geçenlerin ibadet mekânıydı. Camimiz kapasitesi artık yeterli gelmemeye başladı. Hayırsever hemşerimiz Meliha Dalgıç hanımefendinin maddi desteği ile camimiz yenilenecek. Camimiz yaklaşık 1500 kişilik ve tarihi dokusuna uygun olacak şekilde en kısa zamanda yapılacak. Şahsım ve Yeniçağalılar adına hayırsever Meliha Dalgıç hanımefendiye teşekkür eder, hayırlarının kabul olmasını niyaz ederim" dedi.

Birleşik Medya Ajans (BMA)

16 Oca 2017 - 15:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Muharrem İMAMOĞLU - kendisinin aslen eskiçağalı olduğunu ve mertli hasan ve kardeşinin yakını olduğunu öğrendiğim meliha dalkılıç hanımefendiyi tebrik ederim ve hayrında başarılar dilerim.kazancı da hayırlı olsun ki bu hayrı yabiliyor.başarılar dilerim.görev yaptığım yerlerde yedş adet cami yaptırdım.memleketimde de olmasını isterdim sevindim. emekli il müftü yardımcısı akıncılarlı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 15:52