“Yılın davası” I. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek

Makine mühendisleri Odası Bolu İl temsilciliğinin Abant Tabiat Parkı ile ilgili olarak açtığı dava bugün Bolu Adliyesi I. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

TMMOB’nin dönemin Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ve İl özel idaresi tarafından Abant Tabiat Parkı'nda yapılan çalışmalar yüzünden açtığı dava geçtiğimiz Mart ayında Bolu adliyesinde görülmüştü. Dönemin Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ve İl özel idaresi tarafından Abant Tabiat Parkı'nın çevresinde düzenleme yapılması ile ilgili, Tabiat Parkı'nın doğal yapısına zarar verilerek görevi kötüye kullandığı iddiasıyla TMMOB’nin açtığı davada İl özel idaresi avukatları dönemin Bolu valisi İbrahim Akpınar’ın Yargıtay da görülen davasında takipsizlik kararının verildiğine dikkat çekerek bu kararın davaya örnek teşkil etmesi gerektiğini söylemişlerdi. TMMOB avukatları ise karara itiraz ettiklerini vurgulayarak konu ile ilgili olarak ortada kesinleşmiş bir kararın olmadığını söylemişlerdi. Yargıtay’ın takipsizlik kararı verdiğine dikkat çeken Akpınar ve İl özel idaresi avukatları “İçersinde konuyla ilgili ifadelerin olmasından dolayı o dosyanın getirilerek incelenmesini istiyoruz” şeklinde konuşmuşlardı. Mahkeme hâkimi ise dosyanın gerekli yerlerden istenerek inceleme yapılması ve dosyanın içersindeki hükümlerin davaya örnek teşkil edip etmemesiyle ilgili karar vermek amacıyla davanın 22 Mayıs Çarşamba gününe ertelenmesi yönünde karar vermişti. Davada Akpınar’ın yanı sıra İl genel meclis üyeleri ve İl özel idaresi çalışanlarının da arasında olduğu toplam 18 kişi görevi kötüye kullanmak fiiliyle yargılanıyor.

23 May 2013 - 21:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.