Yukarı çarşı esnafı katlı otoparktan memnun

Bu sene yapımı tamamlanan katlı otopark, yukarı çarşı esnafına ve gelen müşterilere kolaylık sağlıyor.

HABER: SEMİH BAYKAL

Yukarı çarşı esnafı, katlı otopark olmadan önce hem esnafın hem de müşterilerin araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşadıklarını, ama katlı otoparkın yapılmasıyla birlikte bu sıkıntıdan kurtulduklarını söylediler. Ayrıca katlı otoparkın ücretsiz olarak hizmet vermesinin de önemli olduğunu ifade ettiler.

“KATLI OTOPARK SORUNLARDAN SADECE BİRİSİYDİ”

Yukarı çarşı esnaflarından ve eski dernek başkanı Nazif Perçin, katlı otoparkın esnaflar ve müşteriler açısından güzel olduğunu, ama yukarı çarşının gelişebilmesi ve kalkınması için daha çok yol kat edilmesi gerektiğini belirtti. Perçin; “Yukarı çarşının turistten istifade etmesi, çarşının canlanması, hareketlenmesi sadece otoparka bağlı değil, otopark sorunlardan sadece birisiydi, yapılması çok güzel oldu. Ancak çarşının düzene girmesi için çok yol kat etmesi lazım” dedi. Bu sorunların başında çarşıdaki yapılaşmanın kötü olduğundan bahseden Perçin; “Belediye başkanı gayret ediyor, bazı projeler hazırlanılıyor, çiziliyor ama ilk önce bu çarşı bir düzene girmelidir. Bazı dükkânlar altı kat bazı dükkânlar bir kattır. Yapılan projelerin uygulamaya geçirilmesi gerekiyor. Çünkü parası olan 5 kat dükkân yapıyor parası olmayan bir kat, bu durumda çirkin bir görüntü oluşturuyor” dedi. Bu durumun Taş han ve caminin görüntüsünü kapattığını söyledi. Ayrıca dükkânların önlerine koyulan kıyafetlerin pankartlarında çirkin bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Perçin, insanların dükkânların içerisine girip alışveriş yaptığını bu durumun düzelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

“TAŞ HAN’DA Kİ İŞ YERLERİ GEREKTİĞİ GİBİ KULLANILMIYOR”

İş yerlerin gerektiği gibi kullanılmasından şikayetçi olan Perçin; “Biz bu iş yerleri için bundan 12-13 yıl önce esnaf başkanıyken yukarı çarşı turizmden nasıl faydalanır diye bir toplantı yapılmıştık. O toplantıda ben bu konuyu gündeme getirdim. Taş han’da ki iş yerlerinde Bolu’nun tarihi ve yöresel eşyaların satılması gerektiğini söyledim. Yukarı çarşıya ve Bolu’ya katkısı olsun diye. O zaman gündeme getirdiğimde, Sayın Belediye başkanı tarafından içerdeki kiracıları çıkarında o zaman dediğinizi yapıyım diye tepki aldım. O zaman dernek başkanıyken benim ne gibi bir gücüm var ki böyle bir şey yapmaya bunlar belli bir zaman içerisinde olacak şeylerdir. Ya vali ya da Belediye başkanı vakıflardan alır orayı oradaki kiracılara yer gösterir. Daha sonra Taş han’ın alt katı Bolu yöresinin ürünleri örneğin, oyalar, yazmalar, Köroğlu heykeli gibi buna benzer Bolu’ya ait ürünlerin satılır. Böyle şeyler olursa buradan birileri de bir şeyler satın alır. Üst katını da Bolu’nun ilçelerinin minyatürleri, tarihi eserleri orda sergilenirse o zaman gezilecek turistlerin halkın ilgi göstereceği bir yer olur” dedi. Bunların 4-5 sene olabileceğini de belirten Perçin, her söylediğinin 15 sene sonra gerçeğe geldiğini söyledi.

04 Eyl 2014 - 19:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.