Yüzde 50 kısıtlaması kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen yeni genelgede toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlarındaki yüzde 50 kısıtlamasının kaldırıldığı bildirildi.


Haber: N. Halid Altundal
Koronavirüsle ilgili normalleşme adımları bir bir devreye sokulmaya başlandı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine toplu taşıma ile ilgili yeni bir genelge gönderildi. Genelgede şehir içi toplu taşıma araçlarında uygulanan kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu taşıma kısıtlamasının kaldırıldığı bildirildi. Genelgede ayrıca şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlardaki ve personel servislerindeki yüzde 50 sınırlamasının da kaldırıldığı belirtildi.
Toplu taşımada araçların cinsine ve yoğunluğuna göre ayakta ne kadar yolcu alacaklarına ilişkin karar İl Ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarına bırakıldı.

01 Haz 2020 - 21:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.