Zehirlenen işçiler taburcu oldu

Dün ilimizin en büyük beyaz et tesislerinden Bolca Hindi Kesimhanesinde meydana gelen amonyak gazı sızması sonucu 7 işçi hastanelik olmuş ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Haber: Erdal Tanrıverdi

Dün yaşanan olay sonrası tesisin soğutma sisteminden sızan amonyak gazından etkilenerek hastaneye kaldırılan işçiler hemen tedavi altına alınmıştı. Hastanede tedavi gören işçilerin tamamının tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Konuya ilişkin olarak şirket merkezinden alınan bilgide, “Teknik bir arıza sonucu soğutma sisteminde oluşan kısa süreli gaz sızıntısı işletmenin teknik ekipleri tarafından hemen fark edilmiş ve gereken tüm önlemler alınarak sorun iş güvenliği ve işçi sağlığı kuralları çerçevesinde kaynağından çözülmüştür. Birim amirlerimiz her türlü iş güvenliği tedbirini alarak olay yerine 112 Sağlık ve AFAD ekipleri davet edilmiştir. Mesai arkadaşlarımızdan 3’ü kendi imkânlarıyla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil servisine giderken, 4 işçi ise olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri tarafından aynı hastaneye götürülmüştür. Gerekli mercilere bildirimler yapılarak olaydan hafif şekilde etkilenen yedi mesai arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve evlerinde istirahat etmeleri sağlanmıştır.

AFAD ekiplerinin fabrikada yaptıkları ölçüm ve incelemelerde personelimizin fabrikanın soğutma sisteminde amonyak transferi esnasında sızan amonyak gazından etkilendikleri belirlenmiş ve sorun giderilmiştir. Yaşanan teknik arıza sırasında hafif şekilde etkilenen mesai arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha sunarız” denildi.

09 Tem 2020 - 11:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.