Ziraat Odası çiftçinin derdini dinledi

Bolu Ziraat Odası, sel felaketinden dolayı tarım arazileri sular altında kalan çiftçilerin dertlerini dinledi. Hasar tespiti yapan Ziraat Odası yetkilileri, bu tehlikenin kalıcı olarak çözülmesi için uğraşacaklarını açıkladı.

Yoğun sağanak ile birlikte Büyüksu deresi havzasında yer alan Yazıören, Ahmetler, Oğulduruk, Tatlar, Çatakören ve Mengen yolu üzerinde yer alan köylerde meralar ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Yazıören ve Ahmetler köylerinde bazı evleri, ahırları ve samanlıkları su bastı. Evlerin bostanlarının yanı sıra buğday, arpa, mısır ve patates tarlaları da su altında kaldı. Örencik, Ilıcakınık, Okçular, Büyükberk, Küçükberk, Çayırköy, Köprücüler ve Doğancı köylerinde ise taban suyu yükselmesinden dolayı tarım alanları büyük hasar gördü.

Bolu Ziraat Odası afetten etkilenen çiftçileri ziyaret ederek dertlerini dinledi. Ekinleri sular altında kalan çiftçiler, aşırı yağışlar sonrasında her zaman aynı durumla karşılaştıklarını Ziraat Odası yetkililerine bildirdi. Afetten etkilenen çiftçiler ile görüşen oda yetkilileri, sel felaketinin etkilerinin kalıcı olarak devlet eli ile çözülmesi için uğraşacaklarını açıkladı.

29 Haz 2022 - 00:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.