Boluspor İyi Yolda (ANALİZ)

Boluspor’un 2018-2019 yılı için çalışmalarına uzun süre önce başladı. Onlarca oyuncunun gidip, yerine yenilerinin gelmesi, yeni sezonda hedefin ne olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Necip Çarıkçı Başkanlığa seçilirken 3 yıllık görev isteyen, sonunda şampiyon olacağız diyen başkanın son yılı olduğunu hatırlatmaya gerek yok!

İlk iki yılda play-off oynama şansını yakalayan, ilk yıl avuçlarımızın içinden kaçırdığımız şampiyonluğu bu yıl yakalayabilecek miyiz, bekleyip göreceğiz.

Ekonominin sıkıştığı günümüzde, yapılacak her yanlış transferin takımı alt lige gidişine hız katacaktır. Hele hele, sorumsuzca yapılacak milyonlarca liralık harcamanın hedefi bulmaması, hangi takım olursa olsun sonu hüsranla bitecektir. Bunu çok iyi bildiğini sandığım Başkan Çarıkçı da, transfer politikasını bu gerçek üzerine kurdu. Yapılan tüm anlaşmaların (geçmişteki gibi) “gümrükten mal kaçırır gibi yada bizim olsun mantığıyla” yapılmadığına seviniyorum. Bu arada 2018 yılında yapılması söz konusu olan Mali Genel Kurul yapılmadığını unuttuğumuzu sanmayın! Olmayan mali genel kurul temayüllere uygun değil, akla uygun değil, mantığa uygun değil ama yapılmadı…

İlk maçımız kardeş Boluspor ve son İstanbulspor maçlarını izleyemedim ama Sivaspor karşılaşmasında takımı izleme fırsatım oldu. Hazırlık maçlarının ölçü olmadığını hepimiz biliriz. Üst ligle oynanan müsabakalarda oyuncuların performanslarını katlamak için çabaladıklarını, göze girmek adına çırpındıkları gerçektir. Yine de futbolun içinde olanlar, futbolcunun duruşundan, pozisyonlardaki davranışından, tekniğinden, yeteneğinden ve takıma katkısından ciddi şekilde bilgi sahibi olurlar! Teknik heyetinde en önemli verisi budur… Zira bazı futbolcuların antrenmanı sevmediğini, bazılarının antrenman futbolcusu olduğunu, bazılarının zamana ve ekibe karşı hazırlandıklarını, bazılarının şehrin ve taraftarın dokusuna uymadığını çözer, buna göre oyuncuları ve takımı hazırlarlar.

Sivas maçında oynanan oyunu ve takımı çok beğendim. Her spor yazarı ve taraftar kendi bakış açısıyla takımı değerlendirmekte özgürdür! Beğenen olacak, beğenmeyen olacak ama nihayetini sonuçlar ortaya koyacaktır!

Bana göre, Boluspor bu yıl daha amatörce, daha etkili ve daha az sakatlanarak sezonu en iyi yerde bitirecektir. Boluspor’da koşan, rakibi bozan, oyunu bırakmayan bir anlayış mevcut. Hep yazdığım gibi, Boluspor’un rakibi Boluspor olur!

Burada en önemli farklılık ise, teknik heyetin ortaya koyacağı tavır olacaktır. Gençler deyip, yırtık uçurtmaları, sinir küplerini, şanslarıyla tek vuruş yapanları, tercih eder, futbol deyimiyle papazlara teslim olursa sıkıntı başlar. Aksi takdirde hak yemeden, duygularıyla değil mantığıyla davrandığında gelecek daha aydınlık olacaktır.

Yönetim diyeceğim ama genel kaptanın, transfer komitesinin, futbol şube sorumlusu, alt yapı koordinatörü, kulübe alınacak fileyle bile sadece kendisinin ilgilendiği Necip Çarıkçı ne derse o olacağından, Çarıkçı’ya güvenmekten başka çaremiz yok.

2018-2019 sezonunda başarıların ve şansın bizden olması dileğimdir…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Beykoz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.