Bu Gün Tarihi Gün Olabilir

Bolu için tarihi bir gün yaşayacağız. Bolu’da ekmeğini kir, pas, yağmur, çamur, yağın içinde, çekiçle ve alın teriyle kazanılan paranın harman yerinin ihalesi yapılıyor.

40-50 yaş bandında olanların işi bırakıp, normale dönmenin hesaplarının yapıldığı yarınlarıdır aslında olan,

Yenidünya düzeninde, yeni yapılanmada şirketlerin ortaklık kültürünün başlangıcıdır asıl olan,

Sistemin çağa uygun olarak gelişim sağlamasıdır asıl olan,

Yeni ufukların, yeni hayallerin, hülyaların kurulmasıdır asıl olan,

Birçok hayatın noktalanıp, yeni hayatların başlangıç gerçeğidir yapılan,

988 esnafın çoluğu, çocuğunun ekmek davasıdır yapılacak olan ihalenin sonuçları gerçekleşecek.

567 bin metrekare devasa alanda yeni sanayi bölgesi bu gün ihaleye çıkıyor. TOKİ tarafından yapımına başlanan, pandemi döneminde yüklenici firmanın yasadan aldığı yetkiyi kullanıp yarım kalan milyonlarca liralık yatırım yeniden ihaleye çıkıyor.

Başlarken çok tartışmalarla gündem olan yeni sanayi alanı, bittiğinde Bolu’nun yüzünü değiştirecek. Esnafından sanayicisine, belediyesinden bürokrasine kadar her kesimin eli rahatlayacak.

Yarınların aynası olacak ihalenin güzelleşmesi, Vekillerimizin, Valiliğimizin, Ticaret Odası ve sekretaryasını yapan BESOB’un ihaleyi takip etmesi gerekiyor.

Başlarken büyük sözlerle kendini bulunmaz sananları, bu ihaleye olan katkılarıyla görmüş olacağız. İki seçenekten birine karar verip, ya gökkubbede iz mi bırakacaklar ya kaçarak, saklanarak gerçek kimliklerini mi ortaya çıkaracaklar…

Her yapılan işin sonuçları da olacak elbette. Ben takip etmeye devam edeceğim ve gariban esnafın safında gerçekleri kendilerine anlatmayı sürdüreceğim.

Umarım ve dilerim ki, yapılacak ihale esnafın lehine adil, olabilir, ödenebilir ekonomik şartlarla sonuçlanır. Aksi halde bu ihale çoklarının canını acıtacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Beykoz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.