ÇİÇEK BAHÇESİ

Sayın okuyucular,bildiğiniz gibi(bilenler için söylüyorum) Bolu’da münteşir üç yerel gazetede zaman zaman yazılarım yayınlanır.Yazılarımın çoğunluğu siyasi nitelikte olup genellikle de İKTİDARI eleştiri niteliğindedirler.Bu cümleden olarak iki yıl önce rahmetli eşimin muayene ve tedavisi sırasında Bolu Devlet Hastanesi’nde(her iki ünite için) yaşadığım olumsuzlukları “bir günlük muayene macerası” başlıklı bir yazım ile sizlerle paylaşmıştım. Pek çok olumlu ve olumsuz eleştiri de almıştım. Yani yazım ses getirmişti.

Küçüklüğümde mahallemizde “menfi Osman”diye birisi vardı.Tabi küçük olduğum için “menfinin” ne anlama geldiğini bilmediğimden bir gün bize misafirliğe geldiklerinde kendisine ”menfi amca” diye hitap ettiğimde rahmetli babamdan azar işitmiştim. Meğerse ki menfi demek olumsuz,her şeyi olumsuz ve kötü yanları ile ele alan kişi demekmiş.Bu nedenle ben,- halk arasında “Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir”” eğriye eğri doğruya doğru” özdeyişlerini de göz önünde bulundurarak- “bir günlük muayene macerası” başlıklı yazımda Devlet Hastanesi’ndeki olumsuzlukları siz okuyucularımla paylaşmış isem de bu kez de menfi İlhami olmadığımı kanıtlamak için iki yıl sonra aynı hastanenin Köroğlu Ünitesi’nde gördüğüm olumlu yönleri sizlerle paylaşmak istiyorum;

Torunumun burnundaki rahatsız edici bir durumun ortadan kaldırılması için cerrahi müdahale gerekiyormuş.Gereken tetkikler yapıldı,bu gün için (Salı günü)gün verildi.sabah dokuzda hastaneye gittim, hasta, ameliyat odasına saat 11 de alındı ve KBB uzmanı sayın Dr.İbrahimKeskin’özün yaptığı ameliyat sonucu 14.30 da çıktı,odasına yatırıldı. Eeeeee bunda ne varmış,gayet olağan bir durum diyeceğinizi biliyorum.O nedenle sizleri fazla bekletmemek için hemen yazımın başlığına, yani çiçek bahçesi kısmına geliyorum.Bilmem sizlerin de dikkatinizi çekti mi; Personelin forma-elbiselerinde doğanın-ton değişiklikleri de dahil- tüm renkleri hastanede. Ana renkler kırmızı mı ararsın, mavi mi ararsın,sarı mı ararsın,ara renkler yeşil mi ararsın,kahverengi mi ararsın,beyaz mı ararsın,siyah mı ararsın hepsi var.Yedi renk yetmemiş,bunların bazılarının ton farklılıkları dahi var. Çok geride kalan yıllarda tek renk bilirdik.Beyaz. Hepsi beyaz olduğu için DR.lar genellikle boyunlarında steteskopladolaşırlardı,hemşireler ise başlarına kep giyerlerdi Diğer personel de ikinci kalite kumaştan beyaz giyerlerdi.Bir-iki kaçamak renk olurdu ama(elektrikçi,tamircivs gibi)onlar sağlık hizmetlerinin yan personeli olduğu dikkati çekmezdi.

İşte bu renk cümbüşü içersinde kimin ve hangi rengin hangi görevi temsil ettiğini bir türlü anlayamadım.

Bu renk cümbüşü içersinde Personel sanki kurgulanmış bir saat gibi-kovandaki arılar misali- bir oraya bir buraya koşuşturuyorlardı.Hiç birisini elinde cep telefonu ile avare avare gezerken, arkadaşı ile sohbet ederken görmedim.O disiplinli ve içtenlikli çalışma beni çok duygulandırdı.Her birisini içtenlikle kutluyorum.

Bu tablonun oluşumunda başta görevdeki başhekim (ser tabip) sayın Dr.Muhaammet Mustafa Gürdal ile eski başhekim(ser tabip) sayın Yard.Doç.Dr.dahiliyeuzmanı,şimdiki sağlık müdürü sayın Muhammet Demirkol’un gayretlerinin,becerilerinin olduğunu gördüm, mutlu oldum ve böyle bir tabloya rağmen nasıl oluyor da elleri kırılası birileri çıkıp o canla başla çalışan personeli darp edebiliyor diye düşünmekten de kendimi alamadım.

Herkese sağlıklı uzun ömürler dilerim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İlhami Candemir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.