CİHATÇI RIZA'NIN ALTINLARI

Ahmedi Nejad'ın elemanı, Ayetullah Rehber İmam'ın maşası Bebek Zincani'nin uşağı, yurdumuz yücelerinin mazlum "vatandaşı" Rıza için Türkiye'ye şu kadar kuruş zarar vermiş; bu kadar kuruş kazandırmış, diyenler çok!

Diyelim ki öyle oldu...

Rıza'nın Tahran'daki patronu Zincani, "ekonomik cihad" yaparken sapıttığından mahkemeye çıkarılmıştı.

Zincani, altın-petrol-rüşvet operasyonunu anlatmış ve idama mahkum olmuştu. Türkiye bağlantılarını anlatmamıştır demek enayilik olur; ama Türkiye'den kimse ilgilenmemişti.

Diktatör Ahmedi Nejad, Zincani'yi ve Rıza'yı milyarlarca dolarlık işin başına getirirken nasıl güvendi?

Ahmedi Nejad, Sipah'ın, Kudüs Kuvvetlerinin komutanıydı! Enayilik eder miydi?

Kuşkusuz FBI-CIA, Rıza'dan Rehber İmamlık İran'ıyla ilişkileri ayrıntılarıyla öğrenmiştir.

Amerikan mahkemesi şimdilik işi ambargo delinmesi, kara para dolaşımıyla sınırlı tutuyor. Suçu, bir banka yöneticisi ve bir bakanla kişiselleştiriyor. Rıza ile ve başka devletlerle belki de böyle anlaşmışlardır. Hem de büyük olasılıkla

Şimdi sen, "vatansever", "milliyetçi", "dindar" ama kesinlikle oynak muhalif!

Sen işin bu yanını görmezden geleceksin ve "ticari" idi, parasal zarardı deyip işi anti-emperyalistliğe bağlayıp göz boyayacaksın!

Yutan yutmaya alışmış! Oysa sen oynaksın: Muhalefette oynaksın, savaşımda oynaksın, yandaşlıkta oynaksın!

Unutuyorsun ki bir devlet kendi yasalarına bağlı kalmak zorundadır.

Yok o "milli" çıkardı; bu düşmanımın düşmanıydı, diye tutturursan, partileri ve daha da kötüsü yurttaşlarını bu yasa dışılığa alıştırırsan bataklıkta debelenir durursun.

Ne onurun kalır ne de namusun!

Öyleyse Türkler şimdi üç kuruşluk vurgun için onun bunun yandaşlığına sığınmayı bir yana koymalı!

Arap bulaşığı oynaklığı; üç kuruşluk ticaret, beş kuruşluk petrol zifti uğruna yok olma korkusuyla ahlaksızlaşmayı değil!

Altaylı Kaanların, Attila'nın, Bilge Kaan'ın, Temuçin Hanın ve Atatürk'ün yönetim ilkelerini anımsamalılar!

Mertlik!

Sonu ne olursa olsun mertlik!

Türkü görünürde gelişmiş, özünde cana kıyıcı vurgunculardan, onların kiralık, afyonlanmış uşaklarından ayıran da mertliğiydi.

Cambazlık, oynaklık değil!

Yok olacaksak mertçe yok olalım!

Gelecekte de öyle anılalım!

Simav Dağı, 2 Aralık 2017

Not (eb): Ben seni şöyle yapacağım! Ben oturtmayacağım! Ben boynuna asacağım. Ben... ben... ben... Yahu her şeyi sen mi yapıyorsun?

Mangalda kül bırakmayan parti vekilleri! Şu başkanınıza "Ama biz de varız Başkan! Partimiz, üyellerimiz var!" demeyecek misiniz?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yıldırım - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.