Çok ilginç Bakanlık bildirime kapatmış

Son aylarda ve son günlerde ilimizde özellikle çocuklarda yüksek ateş ve ishal salgını olduğu bilinmekte. Hastanelere akın akın her yaşta vatandaş yüksek ateş veya ishal olduğundan müracaat da bulunuyor. Bunu nerden mi biliyorum. Hem kendi gözlerimle gördüm hem de görüştüğüm her kişi bu hastalıktan müzdarip olmuş veya eşi, çocuğu hastalanmış ve hastaneye gitmiş müracaat da bulunmuş. Bir çok ateşli ve ishal hasta hastanelerde tedavi altına alınırken, bir çoğu da serum takıldıktan sonra taburcu edilmiştir. Bende bunu yasal yoldan bir ele alayım, ilimizde kaç kişi hastanelere yüksek ateş ve ishal yüzünden müracaat etmiş diye ve Bolu halkını bilgilendireyim diye hemen işe koyuldum. Birkaç telefon konuşması ve talebimin bildirilmesinin ardından başladım beklemeye. Sonuçları gerçekten merak ediyordum. Bir merakımda yüksek ateş ve ishal sudan mı? Yoksa yediğimiz gıdalardan mı? Diyeydi. Aradan saatler geçti, bilgi kaynağımdan sosyal paylaşım sitesinden bir ileti aldım ve okuduğum zaman gerçekten şok olduk. Cevap şu şekilde; “Kasım bey…isteğiniz bilgilere ulaşamıyoruz. Veriler Sağlık Bakanlığı tarafından erişime kapatılmış” gerçekten çok şaşırdım. Sağlık Bakanlığı bu tür verilere neden erişim vermemekte anlamakta zorluk çektim. Eğer saklanan bir şey varsa ortada bence bir skandal var. Veya çok yüksek oranlarda yüksek ateş ve ishal vakaları bulunuyor bu yüzden Sağlık Bakanlığı verileri kapatmış durumda. Bir an önce bu bilgilerin halkla paylaşılmasından yanayım. Vatandaşlar da bilsin ve önlemini alsın. Sularda bir sorun varsa bu sular içilmesin, gıdada bir sorun varsa bu gıdaları yemeyelim. Veri bildirimlerinin halkla paylaşılmasını talep ediyorum. Halk sağlığı adına.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kasım Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.