CUMHURBAŞKANI YETKİYİ VATANDAŞA VERDİ

Koronavirüs salgını ve salgınla mücadele aralıksız devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından il il haftalık vaka sayısı ortalaması paylaşıldı. Haritaya göre ilimiz Bolu’da 100 bin kişide 44,96 vaka olduğu tespit edildi. Bu rakamlar ışığında 8-14 Şubat tarihleri arasında ilimiz nüfusunu da baz alırsak 141 vaka tespit edilmiş durumda. Gönül isterdi ki gün gün illerdeki vaka sayıları açıklansın, ama 11 ay sonra da olsa bu rakamları şimdilik haftalık olarak açıklamaya başlamaları da iyi. Muhtemelen 2-3 aya kalmadan artık günlük vaka sayıları il il açıklanacaktır. Malum, kamuoyu baskısı olmadan ve sayılar iyimserleştirilmeden açıklanmıyor. Neyse.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yaptığı ‘vakalar belli bir sayının altına düşerse tedbirleri esnetebiliriz’ açıklamaları sonrası milyonlarca vatandaş, esnaf bu haftaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısını beklemeye başladı. Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına kilitlenmiştik ki maalesef Erdoğan beklenen güzel adımları açıklamadı. Cumhurbaşkanımız esnafların ve vatandaşların hevesini kursağında bırakırken normalleşme için şartlı olarak Mart ayını işaret etti. Nasıl mı şartlı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayılarına göre illeri düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 gruba ayırdıklarını belirterek tedbirlerin vaka ve aşılama sayılarına göre illerde kademeli olarak esnetileceğini bildirdi. Umut veren bir açıklama olsa da artık sorumluluğun vatandaşın üzerine düşmesi konuyu muallakta bıraktı. Öyle ki salgına karşı Devlet olarak net tedbirler alınmasa idi, bugün geldiğimiz noktada aceba kaç vaka, kaç vefat olurdu, kaç ağır hasta ölümle pençeleşirdi? Açıkcası bir hayli vahim bir tabloyla karşılaşacağımızı düşünüyorum. Çünkü ne yazık ki alınan o kadar tedbire bile uymakta zorlandığımız için kesilen binlerce liralık cezalar varken şimdi vaka sayılarını düşürebilmek için tedbirlere kat kat fazla uymak zorunda kalacağız. Vatandaşımız artık kendi için, artık esnaflar için, artık yeniden özgürce nefes alıp birbirimizle eğlenebildiğimiz günler için tedbirlere uymalı, vaka sayılarını düşürmek için çalışmalıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aslında kabine sonrası yaptığı açıklamada artık tedbirlerin kaldırılmasında yetkiyi bizzat vatandaşlara devretti. ‘Vaka sayıları düşerse tedbirler gevşer’ mesajı verildi açık ve net olarak. Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapmalıyız. Aksi halde, örnek olarak Düzce’de düşen vaka sayıları ile tedbirler iyice gevşetilirken bizler Bolu’da sıkı tedbirlerle bunalıp çok sıkıntı çekeriz. Selametle…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar N. Halid Altundal - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.