DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOL

Doğumdan ölüme uzanan yol çizgisi üzerinde km taşları vardır. Belli taşlar arasında yol emniyetine ait uyarı levhaları da olur. Sürücü bu levhalara göre önlemlerini alarak yoluna devam eder.

Ne var ki yaşam açılmamış çileye benzer. Açıldıkça ipin kopuk yada düğümlü yerleri elinize geldiğinde moraliniz bozulsa da sabırla işleminize devam edersiniz. Bazen öylesi garip olaylar olur ki hayatın akışı aniden değişebilir. İşte yaşadığımız korona virüs olayı…

İşte yüce yaradanın için doldurduğu coğrafi bölgeleri havası, suyu, bitki örtüsü, çiçeği, böceği, kurdu kuşu, hayvanı ve de akıl ile taçlandırdığı birbirinin kardeşi denen insanlarıyla değerlendirdiği bir dünya müzesi. Her şey kendi doğası içinde şekillenip ömrünü tamamlarken, insanların farklı bir yol grafiğinde yaşadığı acı tatlı olayların sonunda ders alacakları deneyleri kazanıyorlar.

Ne var ki dertlerine derman ararken ortak kazanımlarının hepsi benim olmalı ihtirasıyla çalışıyorlar. Kimileri bilek gücüyle, kimileri ekonomik güçleriyle, kimileri dost ayaklarında sahte gülücükleriyle elde etmeye çalışıyorlar.

Yaşamı çoğu kez sürprizlerle dolu olduğu unutuluyor. Yol haritasındaki işaretler gözden kaçıyor. Trafiği tehlikeye sokan ani olaylarla karşılaşanlar ölümle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bazen önü alınamayan acı ihtirasların dersini ilahi adalet devreye girerek kardeşlik ilkelerini bozanlara sevgi ortamını cehenneme çevirenlere şu koronavirüs gerekli dersi vermiş olabilir mi?

Bedduaların en güzeli “Benim hakkımda ne düşünüyorsan Allah sana iki katını versin.”

Yaşamın her anında önemsediğim yol haritasında önemsediğim yol çizgisinde herkese sağlık ve mutluluklar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Namdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.