Emeklilerin Vergi Karnesi

Bunu yazdığımda ucunda para göründüğü için ilgi çekecektir. Bizim akıllı milletimiz okumayı sevmediğinden, sadece çıkarları doğrultusunda birilerinin peşine takılmayı kendisine ilke edindiğinden yazılanlardan haberi olmaz ve kazığı yedikçe hoşuna gider. Birileri işi çözünce de ver yansın kavga eder. Hadi bakalım şimdi de kavgaya başlama zamanı. Aynanın karşısına geç ve ben bu güne kadar niye yazılanlara kulak vermedim diye kavga et kendinle. Başka dersen seni dinleyen zaten bu güne kadar çıkmadı, çıkmayacak.

Emlak vergilerinde Belediyelere ödenen emlak vergisi bedelleri kapsamında şahsınıza çıkan ödemelerde, 200 M2’yi aşmayan konutlar için bilmeden emlak vergisi ödeyenlere, emekliler, ev hanımları, engelliler ve işsizler için yasalaşmış olan vergiden muaf konusu, Belediyeler tarafından “geriye ödenmesi söz konusu değildir” deniyormuş. Maliye Bakanlığı sayfasında da yayınlanan mevzuata göre, Gelir İdaresi Başkanlığının 14 Mayıs 2014 tarihinde çıkardığı özelge ile, “Geçmiş yıllarda indirimli bina vergisi şartlarını taşıdıkları halde bundan yararlanamayanlara, geriye dönük olarak (2009-2014 döneminde) ödenen emlak vergisinin iadesinin mümkün olduğunu” açıklamıştır.

Benim akıllı ve becerikli milletim,şunu yapmak zorundadır. Bunu mevzuat söylüyor. Ben değil. Ben sadece yaptığım araştırmalar sonucunda sizleri bilgilendiriyorum. Bakın önemli bir konuyu size anlatayım. Bu konu ile ilgili olarak Ulusal basın tarafından aldığım bilgileri doğrulamak için, Maliye Bakanlığı Gelirler Dairesinin sayfasına girdim. Buna rağmen bulmakta zorlandım. Onların yalancısıyım. Şimdi devam edelim. İlk yapılacak iş, Belediye vergi dairesine dilekçe vererek hakkını aramak. Bu konu Vergi Usul Kanununun 120. Maddesinde yazılı olduğu yetkililerce vurgulanacaktır. Bu mevzuata göre yetkili birimler sizin bu mağduriyetinizi düzeltmek zorundadır. Bu dilekçeniz düzeltilmesse şayet, şikayet dilekçesi ile tekrar müracaat etmeniz gerekiyor. Size yine mevzuata göre 60 gün içinde cevap vermek zorundadır. Yine olmassa ne olacak diye soranlara, 30 gün içinde vergi mahkemelerine başvurmanız yeterli olacak. Bilgi edinmek için bana değil, Gelir İdaresi Başkanlığı 14 Mayıs 2014 tarih ve 82673428-175.01.03-52964 sayılı özelgesine başvurunuz. Benden sadece bu kadar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erol Yıldız - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.