GÖLCÜK TABİAT PARKI MİLLETİN OLARAK KALMALIDIR

Gecen haftalardan beri tüm Bolu halkının hatta tüm TÜRKIYENİN yüreğini ağzına getiren GÖLCÜK TABİAT PARKI KİRA YA VERİLME İŞLEMİ TÜMÜYLE BAŞINDAN YANI belediye ye kiralanmış olmasından beri alınan doğru bir karar olamayabilirlik özelliğindedir. Belediye buranın bazı eksik imalat ve işlerini yapmıştır temizlik yol bakımı vs fakat verdiği zararda önemli boyuttadır nasıl mı diyeceksiniz Belediye orada yakın bir bölgede otopark yapacağım diye külliyetli miktarda ağaç kesimi yaptı bu ağaçlar kesilme durumuna gelmiş ağaçlar mıydı yani ömrünü doldurmuş yani kesime müsait ağaçlar ise mesele yok sayılabilir fakat bu konuyla ilişkin kamuoyunu aydınlatacak bir bilgi açıklaması yapıldığını ben hatırlamıyorum. Diğer ikinci bir konu ise Gölcüğe çıkarken şimdiki park yerinin altında aşağı yukarı 100-200 mt altta zaten ağacı az olan bir bölgede de bu otopark olayı gerçekleşebilirdi ve mademki buraya TELEFERİK YAPILMASI ilan edildiyse otopark alanı asgari miktarda tutulabilinirdi.

İŞTE BU SEBEBLE BİR KAMU KURULUŞU OLAN BELEDİYEYE BİLE GÖLCÜĞÜN KİRAYA VERİLMİŞ OLMASINDA BENCE DAHADA İNCELENEREK DOĞRU DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİYORDU. Dolayısıyla bu kiralama konusunun ortadan tamamen kaldırılmasını temenni ediyorum.

GÖLCÜK hiç kimsenin malı değildir tüm Türk MİLLETİNİN ÖZ BE ÖZ ORTAK MALIDIR hiç kimsenin ve kuruluşun tekelinde değildir ve olmamalıdır olamazda zaten

O GÖL ve hatta adı üzerinde GÖLCÜK Bolunun sevgili minnacık VE dünyanın en güzel gölü Bolunun kalbini hiç kimse üzerinde tekel kuracaklara teslim edemez bu yetkiyi kendinde var sananlar aslında yanıldıklarını bilmelidirler. ASIL SAHİP MİLLETTİR yanılıyorsam okuyanlar bildirsinler sözümü geri alacağım

Şimdi bir an için bu cennet Göle gidelim ve etrafa bakalım

Bolu KARACASU’dan her iki tarafı yeşil ağaçlarlar ile dolu bir yoldan tırmanarak 15-20 dakika da Gölcüğe ulaşıyoruz şimdi soruyorum dünyanın daha kaç ülkesinde bu kadar kısa zamanda böyle bir cennet köşesine erişme şansı vardır? Biz yola devam edelim şimdi göreceğiz bakıyoruz solda bir konaklama yeri var hemen inip o tarafa geçiyoruz.

Nerede oturalım bu küçük kamelyalara mı geçelim yoksa ağaç merdiveni ile gösterişsiz sade doğallık arz eden kafeteryaya mı girelim ve tercihimizi ikinci seçenekte kullanıp içeri giriyoruz çok güzel ortada bir şömine var yanan ateşin sıcaklığını ve ateşin ağaçlar yanarken çıkardığı çıtırtıyı duymak istiyoruz ve şömineye yakın oturuyoruz biraz ısındıktan sonra dışarıya çıkıyoruz ve karşıdaki DAHA YUKARILARDA üzeri hafif karlı olan o güzelim ağaçlarla dolu ormanı seyrediyoruz ciğerlerimizi tertemiz havayla doldurup nefesimizi yeniliyoruz ve yine bu büyük ALLAH’ın lütfettiği ve görme fırsatına kavuştuğumuz küçük dünya arazisine geldiğimiz için mutlu oluyoruz ve şükrediyoruz.

Burada bir şeyler yedikten sonra tekrar dışarıya çıkıyoruz ve cennet gölümüzün etrafını dolaşıyoruz ve burada Göl ün etrafındaki ağaçların dizilişini ve karşılardaki ormanın harika görüntüsünü ve adeta önceden tasarlanmış hesaplanmış ve ona göre dikilmiş gibi görünen ağaçların ve etrafındaki henüz daha kar yağmadığı için huzur veren yeşil bitkilerin görüntüsü ile sükunete ve sakinliğe erişerek dingin bir şekilde turumuzu tamamlıyoruz. Bu arada kır gazinosunun bahçesinden harika doğayı da seyretmeyi ihmal etmiyoruz.

Bir kerede karşı da görünen ormanların görüntüsüne bakarak bu güzelim ormanın ağaçlarının arasında yaşadığını bildiğimiz tavşanların kuşların ve diğer hayvanların sesini duyabilirmiyiz diye dinliyoruz ve hayallere dalıyoruz burası bu kış mevsimine girerken bu kadar harika güzellikte ya ilkbaharda kim bilir daha ne kadar güzel olacaktır diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Aslında biliyoruz gölde açan nilüferleri renklerini göl kenarındaki menekşelerin eşsiz mor rengini biliyoruz çam ağaçlarının kokusunu çok iyi biliyoruz . Buradaki yeşilin kır bir renginin olduğunu biliyoruz. Yine biliyoruz ki Romalılar Bolu’yu tatil ve avlak şehri ilan etmekte ne kadar haklıymışlar diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

Yıllardan beri hatta yüzyıllardan beri hiç kimsenin bugüne kadar ağaçlarının dizilişini orda ki BİTKİLERIN VE HAYVANLARIN varlığını hiçbir şekilde rahatsız etmediğini düşünüyoruz ve bu güzelliğin bu dinginliğin sebebinin bu huzurun sebebinin insan elinin az değdiğinden olduğunu görüyoruz.

VE BİRDENBİRE BELKİDE ARTIK BU TABİAT HARİKASININ YERİNDE YELLER ESEBİLECEĞİNİ BU GÜZELİM DOĞANIN KAYBOLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ VE MÜTHİŞ BIR ÜZÜNTÜYE KAPILIYORUZ.

EVET BU OLASILIK HİÇTE UZAK DEĞİL ARTIK

GÖLCÜKTEN ELİNİZİ ÇEKİNİZ BIRAKIN ORASI TÜM GÜZELLİĞİ OLARAK KALSIN VE GELECEK NESİLLERE İNTİKAL ETSİN YOKSA SİZİ BU MİLLET VE TARİH AFFETMİYECEKTİR. UNUTMAYINIZ Kİ BU TABİAT OLDUĞU GİBİ ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALINMIŞ OLARAK BİZİM YARARIMIZA SUNULMUŞTUR.

GÖLCÜĞÜN TÜM BOLU BELEDİYESİ de DAHİL KİRALANMA İŞLEMİ İPTAL EDİLMELİDİR.

3.5-4 MILYON MÜLTECIYE BAKAN DEVLETIMIZ MINNACIK GÖLCÜĞEMI BAKAMIYACAKTIR. Ekmek su istemiyor sadece temizliği ve orman varlığının korunmasını elbette çok kolay yapacaktır.

Şenda AKSUNGUR -inş müh.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Şenda Aksungur - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.